Μενού Κλείσιμο

Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων ζωής η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα, αναφέρεται στην πορεία της μέχρι τώρα, επαναλαμβάνοντας πως θα συνεχίσει να ονειρεύεται και κυρίως να διεκδικεί για το ποτάμι της πόλης. Να διεκδικεί αντιπλημμυρικά έργα και έργα ανάπλασης της περιοχής ώστε το ποτάμι να μπει πραγματικά στην ζωή των Κατερινιωτών.

Σε ανακοίνωσή της και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα αναφέρει: «Πριν 12 χρόνια, με ευκαιρία την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, μαζευτήκαμε μία ομάδα ατόμων και αποφασίσαμε να αγωνιστούμε για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή του Πέλεκα και από μπαζότοπος να γίνει σημείο αναφοράς και χώρος αναψυχής της πόλης μας.

Σε αυτά τα 12 χρόνια καταφέραμε με τους αγώνες μας, ένα μεγάλο κομμάτι των κατοίκων της Κατερίνης να αγκαλιάσει τις δράσεις μας και να επισκέπτεται την περιοχή για την προσωπική του άθληση.

Προβάλλουμε την επικίνδυνη κατάσταση, που προκάλεσαν οι μεγάλες νεροποντές και πλημμύρισε το ποτάμι, με κίνδυνο να χαθούν περιουσίες ιδιωτών και του δημοσίου.

Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα την προστασία της πόλης.

Εδώ και πάνω από 8 χρόνια διεκδικούμε την περιοχή δίπλα στο Εκκλησάκι του Νύμφωνα και προτείνουμε να γίνει πάρκο της »Πρωτοβουλίας του Πέλεκα», όπου με τα κατάλληλα έργα και αναπλάσεις να γίνει χώρος για τις παραποτάμιες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, και όχι μόνο.

Όπως προβολές ταινιών, συναυλίες με συγκροτήματα της πόλης μας, ακόμη και φεστιβάλ μουσικής (μπουζ, τζαζ κλπ.).

Διαμορφωμένους χώρους για τους νέους (παρκούρ, ποδηλατόδρομοι κλπ.), παιδικές χαρές για τα παιδιά.

Για όλα αυτά ο Σύλλογος μας θα συνεχίζει να ονειρεύεται και θα αγωνίζεται για την υλοποίησή τους.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ