Μενού Κλείσιμο

Πρώτο μέλημα το… πρώτο κουδούνι

Προτεραιότητα η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων για τον Δήμο Κατερίνης

 

Έτοιμα για το πρώτο σχολικό κουδούνι, που θα χτυπήσει αύριο Τετάρτη είναι τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Κατερίνης, καθώς ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις – επισκευές.

 

Το αντικείμενο παρεμβάσεων των συνεργείων επικεντρώθηκε στην εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές κ.α.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ιωάννης Συμεωνίδης, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, Ιωάννης Νταντάμης και Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος αντίστοιχα, επισημαίνουν, ότι, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες,  τα συνεργεία του Δήμου έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας. Επιπλέον, οι καθαρίστριες έπιασαν ήδη δουλειά, οι σχολικοί τροχονόμοι θα είναι στις θέσεις τους, έγινε η διανομή των χαρτικών ειδών, οι εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης, η συντήρηση των καυστήρων στα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και το κλάδεμα των δέντρων στις αυλές. Βαρύτητα δόθηκε και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια.

«Από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, δώσαμε προτεραιότητα στα σχολεία προκειμένου να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Με το μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στα χρήματα του δημότη, με εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε στην εύρυθμη καθημερινότητα των σχολείων μας, για τα οποία συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα λειτουργίας τους» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος εν όψει της νέας σχολικής περιόδου μεταφέρει τις ευχές του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για δύναμη και φιλοπρόοδο διάθεση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων οι παρεμβάσεις σε όλη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου κρίνονται απαραίτητες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ