Μενού Κλείσιμο

Πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας στην FRUIT ATTRACTION 2019

Με δικά μας φρούτα στην Ισπανία

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε δυναμικά στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών “Fruit Attraction 2019”, όπου έλαβε μέρος για πρώτη φορά. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, στο εκθεσιακό κέντρο ”IFEMA- Fiera de Madrid”.

 

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση και προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της, η Περιφέρεια ήταν παρούσα στη μεγάλη αυτή έκθεση φρούτων και λαχανικών, στην οποία συμμετείχαν προμηθευτές φρούτων και λαχανικών, εταιρείες με υλικά συσκευασίας και ετικέτας, μεταφορές, logistics, λιπάσματα και παροχή υπηρεσιών. Η φετινή Fruit Attraction 2019 προσέλκυσε 81.235 επισκέπτες —εισαγωγείς, εξαγωγείς, επαγγελματίες του μάρκετινγκ, χονδρεμπόρους και παραγωγούς.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν επιχειρήσεις, κυρίως από την περιοχή της Ημαθίας. Το ελληνικό περίπτερο  επισκέφθηκαν αγοραστές από την Ολλανδία, Ινδία, Σουηδία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αγγλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστραλία, Μεξικό, Εκουαδόρ, Βραζιλία, Μαλαισία, Πολωνία, Γερμανία, Ρουμανία, Αλβανία, Μαρόκο, Σουδάν, Τουρκία, Αίγυπτο, Κουβέιτ, Κατάρ, Ιορδανία, Βέλγιο και Αυστρία. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη, η σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Άλια Παπαναστασίου και ο πρόεδρος του Ισπανο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ανδρέας Παππάς.

Παράλληλα με την έκθεση, η ΔΕΘ- HELEXPO στο πλαίσιο της συμμετοχής του “Freskon Greece” στη “Fruit Attraction 2019”, προγραμμάτισε επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας και των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας στην κεντρική λαχαναγορά της Μαδρίτης “Merca Madrid”, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ανά τον κόσμο.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, «σκοπός της συμμετοχής μας στη Διεθνή Έκθεση “Fruit Attraction 2019” είναι να συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, ώστε να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, να προωθήσουν και να προβάλλουν τα εκλεκτά μακεδονικά προϊόντα τους».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.