Μενού Κλείσιμο

Πρώτη «εξόρμηση» για το ‘18

Για την Κατηχητική φοιτητική Σύναξη της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Ημερήσια εξόρμηση της Κατηχητικής Φοιτητικής Συνάξεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την ιστορική Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Κανάλων, όπου γεύθηκαν τη μοναστηριακή ζεστασιά και φιλοξενία από τις μοναχές. Προσκύνησαν στο Καθολικό και εν συνεχεία στο γραφικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου, όπου η υπεύθυνη Μοναχή ομίλησε στους νέους για την ιστορία της Μονής. Κατόπιν οδηγήθηκαν στο αρχονταρίκι όπου και έλαβαν κέρασμα και ενθύμια.

Επόμενος προορισμός ήταν η Καρυά Ολύμπου. Εκεί είχαν την ιδιαίτερη ευκαιρία να προσκυνήσουν την Κάρα του Ιερομάρτυρος Αγίου Ελευθερίου, που φυλάσσεται στον Ενοριακό Ναό ως πολύτομος θησαυρός, μαζί και με άλλα άγια λείψανα. Ο εφημέριος της ενορίας π. Ιωάννης Δραχαλίβας, υποδέχθηκε με θέρμη τους νέους προς τους οποίους μίλησε κατάλληλα και διηγήθηκε το ιστορικό της έλευσης της Αγίας Κάρας στην ενορία τους.

Κατόπιν η ομάδα των νέων μετέβη σε εστιατόριο της περιοχής όπου γευμάτησαν και ψυχαγωγήθηκαν. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος έδωσε σε όλα τα παιδιά τις πατρικές ευχές του για το νέο έτος καθώς βεβαίως και για την εξεταστική περίοδο που σε λίγες ημέρες αρχίζει.

Πριν την επιστροφή τους στην Κατερίνη οι έκαναν στάση στο Λιτόχωρο, όπου και συμμετείχαν με μικρό θεατρικό σε εόρτια εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ