Μενού Κλείσιμο

Προτεραιότητα η ενίσχυση των δομών υγείας

Συνάντηση της Βουλευτού Πιερίας Μπ. Σκούφα με τον αν. Υπουργό Υγείας.

Η αύξηση των κλινών της ΜΕΘ, άμεση λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ τα βασικά θέματα συζήτησης με τον Παύλο Πολάκη

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και συνεργάτες του συναντήθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα που αφορούν το ΕΚΑΒ Πιερίας.

Της συνάντησης με τον υπουργό, είχε προηγηθεί επίσκεψη της κας Σκούφα στο ΕΚΑΒ κατά την οποία ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του, ενώ αντίστοιχη ενημέρωση υπήρξε και από τον πρόεδρο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη για την λειτουργία του ιδρύματος.
Σχετικά με το ΕΚΑΒ τονίστηκε η αναγκαιότητα παραχώρησης καινούργιων ασθενοφόρων από τα 15 που θα αγοραστούν για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να αναβαθμιστεί ο στόλος τους ,αλλά και θέματα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην βουλεύτρια.
Στην συνάντηση κυρίαρχο θέμα ήταν και η άμεση λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στον χώρο του Γ.Ν Κατερίνης, αίτημα που είχαν καταθέσει σωματεία συνταξιούχων της Πιερίας. Ακόμα εξετάστηκε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αγορά ψηφιακού μαστογράφου, μιας και αυτή την στιγμή ο υπάρχων λόγω βλάβης δεν λειτουργεί, καθώς επίσης και η άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η εξαιρετικά σημαντική βοήθεια που προσφέρει στους κατοίκους της Πιερίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής η λειτουργία Μ.Ε.Θ στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Η κα Σκούφα ζήτησε την αύξηση των κλινών σε 6 ώστε να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών, αλλά και η δυνατότητα να παρέχει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) και ειδικότητα εντατικολόγων σε ιατρούς δίνοντας και το ανάλογο κίνητρο για να την στελεχώσουν.
Τέλος συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το ξεμπλοκάρισμα μεταθέσεων ή αποσπάσεων εργαζομένων που υπηρετούν πολλά χρόνια μακριά από τον τόπο διαμονής τους, στα πλαίσια πάντα της εύρυθμης λειτουργίας του πολύ ευαίσθητου τομέα της υγείας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ