Μενού Κλείσιμο

Προσεγγίζοντας τον διαβήτη

Ημερίδα από την Ένωση Διαβητικών και τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Πιερίας και την Ενδοκρινολογική Εταιρία Ελλάδος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης Εκάβη.

Αρχικά η πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας Σωτηρία Ουσταμπασίδου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές – συμμετέχοντες και καλεσμένους της εκδήλωσης. Έπειτα κάλεσε στο βήμα τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στέφανο Μπιτόπουλο για έναν χαιρετισμό και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της Π.Ε. Πιερίας, να θέσει υπό την αιγίδα της, την συγκεκριμένη εκδήλωση εκδήλωση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης Θόδωρος Παυλίδης, η αντιδήμαρχος Πιπίτσα Μακρίδου, αλλά και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης
Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας Ελλάδος κος Ζαδάλλα Τσαντ Μούσλεχ και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης. Και οι δύο πρόεδροι ευχαρίστησαν τους επιστήμονες υγειας και τους παρευρισκόμενους –συμμετέχοντες για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση της ενημερωτικής ημερίδας.
Το επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε με την ιατρό Μαρία Τσαρούχα Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο η οποία μας μίλησε με απλά και κατανοητά λόγια για τις Διαταραχές Λειτουργίας Θυροειδούς. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ενδοκρινολόγος Μιχάλης Σαπρανίδης, αναπτύσοντας το πολύ ενδιαφέρων θέμα: Όζος Θυροειδούς – Καρκίνος Θυροειδούς.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο Ενδοκρινολόγος Στέργιος Κιούρας, ο οποίος μίλησε για την Οστεοπόρωση και Βιταμίνη D. Η κα Σώμαλη Μαρία –Ενδοκρινολόγος αναφέρθηκε στο Διαβήτη και τη Διατροφή και τέλος η ποδολόγος-Ορθονυχιστής (με μετεκπαίδευση στο Διαβητικό πόδι) κα Ματοπούλου Έλενα μίλησε για την προσέγγιση στη πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους επιστήμονες υγείας του νομού μας και της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας Ελλάδας ακολούθησε η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Πιερίας με τους Μελωδούς της Παράδοσης οι οποίοι ταξίδεψαν τους συμμετέχοντες με τη μουσική τους.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μπουφέ σε Κιόσκι Ενημέρωσης και με θέμα: «Διαβήτης και Διατροφή – Διατροφική Εκπαίδευση με μεσογειακά πιάτα» σε συνεργασία με τα μέλη της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος Παντελή Μπιτόπουλο, Ευστάθιο Διονέλλη και Αυγή Καραΐσκου..

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ