Μενού Κλείσιμο

Προς υποβάθμιση τα δημοτικά σε Λόφο και Δίον

Συνάντηση Κ. Κουκοδήμου με τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Συνάντηση με τον Διευθυντή Α’θμιας Εκπαίδευσης Δημήτριο Συριανίδη είχε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των υποβαθμίσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων του νομού και ειδικότερα του δημοτικού σχολείου του Δίου του Δήμου Δίου Ολύμπου και του Λόφου του Δήμου Κατερίνης από α 6 θέσια σε 5 θέσια.

Ο κ. Συριανίδης ενημέρωσε τον κ. Κουκοδήμο αλλά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δίου κ. Τσακνάκη Κωνσταντίνο που συμμετείχε στη συνάντηση για τη διαδικασία που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας σε ο,τι αφορά τις συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων με κριτήρια δυναμικότητας μαθητών.
Διαβεβαίωσε πως θα καταβάλλει προσπάθεια από την πλευρά του και θα είναι θετικός στο αίτημα των κατοίκων για τη μη υποβάθμιση των σχολικών μονάδων.
Ο κ. Κουκοδήμος με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για τις προετοιμασίες σε ο,τι αφορά τη νέα σχολική χρονιά, θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα και τη λειτουργία των σχολείων.
Ακολούθησε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας, θεματική Αντιπεριφερειαρχη Παιδείας της ΠΚΜ κ. Σοφία Μαυρίδου, για το ίδιο θέμα των συγχωνεύσεων και υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων, προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με τους φορείς εκπαίδευσης με θετική έκβαση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ