Μενού Κλείσιμο

Προς ολοκλήρωση της ημιτελούς στάσης τρένου στον Παντελεήμονα: Στην τελική ευθεία

Τι προέκυψε από τη συνάντηση του βουλευτής Πιερίας Φ. Μπαραλιάκου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ

 

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα  Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη είχε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, με θέμα και την κατασκευή στάσης του ΟΣΕ στον Παντελεήμονα

 

Ως γνωστό, η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., αποτελεί θυγατρική Εταιρεία του ΟΣΕ, με τομέα ευθύνης τη διαχείριση των έργων του Επενδυτικού Προγράμματος του Οργανισμού, αλλά και  το σύνολο των έργων εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών γραμμών και εγκαταστάσεων του ΟΣΕ.

Η συζήτηση των δύο επικεντρώθηκε στα έργα υποδομής της ΕΡΓΟΣΕ που αφορούν στην Πιερία και κυρίως στην ημιτελή στάση του τραίνου στον Παντελεήμονα. Πρόκειται για χρονίζουσα εκκρεμότητα, η υλοποίηση της οποίας, όπως αναφέρει στην ενημέρωσή του ο βουλευτής, είχε δρομολογηθεί κατά την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.  Ωστόσο, κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε (όπως και πολλά άλλα αναπτυξιακά έργα, κατά τον βουλευτή) «παγώσει».

Ο κ. Βίνης ενημέρωσε τον κ. Μπαραλιάκο πως υπάρχει θετική εξέλιξη για την στάση του Παντελεήμονα,  αφού η νέα διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ μερίμνησε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και σήμερα να έχει στα χέρια της την έγκριση από την διαχειριστική αρχή (το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να ακολουθήσουν τα επόμενα) και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να λάβει την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Ένα αναπτυξιακό έργο για την Νότια Πιερία παίρνει «σάρκα και οστά» δίνοντας την δυνατότητα σε πολλούς τουρίστες να επισκέπτονται με την προαστιακή γραμμή την περιοχή του Παντελεήμονα, του Πλαταμώνα και της Σκοτίνας, σημειώνει ο κ. Μπαραλιάκος, υπενθυμίζοντας ότι με αφετηρία τη Λάρισα, η προηγούμενη στάση του προαστιακού είναι αυτή στους Πόρους και η επόμενη στην Λεπτοκαρυά.

«Ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών αλλά και των κατοίκων της περιοχής μετά από χρόνια δρομολογείται και αναμένουμε άμεσα την έναρξη των εργασιών έτσι ώστε στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα (εκτίμηση 1,5 με 2 χρόνια από σήμερα) να παραδοθεί σε χρήση», καταλήγει ο κ. Μπαραλιάκος

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.