Μενού Κλείσιμο

Προς επίλυση η… έλλειψη χώρων

Ευρεία σύσκεψη για τις κτιριακές υποδομές και λειτουργικές ανάγκες του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Κατερίνης

Για την κατασκευή ενός νέου μεταλλικού κτιρίου στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος, με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας, την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Κατερίνης

Η επίλυση των λειτουργικών αναγκών του σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Κατερίνης αντίστοιχα, με έμφαση στις κτιριακές υποδομές τέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, η οποία παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καζταρίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραιλίδης, οι διευθυντές των δύο σχολείων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των δύο μαθητικών κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: «Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ενισχύουμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση».

Ειδικότερα, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ανάγκη στέγασης όλων των τμημάτων στο κυρίως κτιριακό συγκρότημα και ο περιορισμός χρήσης των προκατασκευασμένων οικίσκων που βρίσκονται στον αύλειο χώρο και χρησιμοποιούνται σήμερα ως αίθουσες διδασκαλίας.

Για την επίλυση του ζητήματος συζητήθηκε η δυνατότητα αναμόρφωσης και αναδιάταξης των υφιστάμενων αιθουσών και στα τρία επίπεδα του κτιριακού συγκροτήματος με την εκτέλεση των απαραίτητων οικοδομικών εργασιών και με σκοπό να προκύψει ο ικανός αριθμός αιθουσών για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε αίθουσες διδασκαλίας.

Επιπλέον, διερευνήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης τμήματος του ημιυπόγειου χώρου του κτιρίου με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών και την εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την ανάπτυξη δευτερευουσών δράσεων και λειτουργιών του σχολείου.

Τέλος, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων με σκοπό την κάλυψη των σχολικών αναγκών στη διενέργεια εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και άθλησης των μαθητών κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες. Για το εν λόγω θέμα, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης δεσμεύτηκε για την κατασκευή ενός νέου μεταλλικού κτιρίου στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος, επιφάνειας 400 τμ περίπου, με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας, την έναρξη της σχολικής περιόδου 2018-2019.

ΕΛΜΕ Πιερίας: Κάθε χρονικό όριο έχει εξαντληθεί

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις πριν λίγες μέρες η Ένωση Λειτουργών Πιερίας, είχε εκδόσει ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν τα δύο σχολεία, υπογραμμίζοντας πως κάθε χρονικό όριο (για την επίλυσή τους) έχει εξαντληθεί.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πιερίας εξέφρασε την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα μαθητών-καθηγητών και γονέων του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου για ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-γυμναστηρίου στο σχολικό τους συγκρότημα.

Επίσης τόνισε πως «εδώ και δεκαετίες το πρόβλημα της έλλειψης αυτών των, τόσο απαραίτητων για την λειτουργία των σχολείων, χώρων αγνοείται επιδεικτικά από τις Δημοτικές Αρχές οι οποίες συνεχώς προβάλουν προσχηματικές δικαιολογίες και αρνούνται να το επιλύσουν» και κατέλγε σημειώνοντας πως η ΕΛΜΕ Πιερίας πολλές φορές έχει συμπεριλάβει σχετικό αίτημα στα διαβήματά της προς το Δήμο και άλλους φορείς.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ