Μενού Κλείσιμο

 Προς αποκατάσταση ο δρόμος Σκοτίνας-Π. Σκοτίνας

Υπογράφτηκε από την αντιπεριφερειάρχη η εργολαβική σύμβαση

«Με αμείωτο ρυθμό, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνεχίζει το τεχνικό της πρόγραμμα, για τη βελτίωση των οδικών συνθηκών ασφαλείας και της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων που αναβαθμίζουν την περιοχή», δήλώσε η αντιπεριφερειάρχης

Την εργολαβική σύμβαση του έργου  «Επείγουσες εργασίες για αποκατάσταση τμήματος διαδημοτικής οδού Σκοτίνας- Π. Σκοτίνας Δήμου Δίου-Ολύμπου», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση βλαβών στη διαδημοτική οδό Σκοτίνας – Π. Σκοτίνας του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Ειδικότερα, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει 1) χωματουργικά (πρόκειται να γίνουν εργασίες σποραδικής άρσης των καταπτώσεων σε μήκος περίπου 2,50 χλμ λόγω της διάβρωσης που προκλήθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων 2) τεχνικά (θα κατασκευαστούν ιρλανδικό ρείθρο- πλάτους 5,00μ από οπλισμένο σκυρόδεμα C 20/25 σε 3 θέσεις-επενδεδυμένη τάφρος καθώς και σωληνωτοί οχετοί σε διασταυρώσεις με χωματόδρομους 3) οδοστρωσία σε όλο το μήκος 4) ασφαλτικά και 5) σήμανση (στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας και πινακίδες, ενώ σποραδικά θα τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες οδού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ