Μενού Κλείσιμο

Προκήρυξη του 7ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ: Με θέμα και πνεύμα ελεύθερο

Τον 7ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος προκήρυξε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας «Ο Τόπος μου», ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020. Μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και ενήλικες, έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις συγγραφικές τους δημιουργίες και, στο τέλος, να δουν την προσπάθειά τους, το διήγημά τους, να εκδίδεται.

 

Σκοπός του διαγωνισμού, όπως αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών, κυρίως μέσα από τον εθελοντισμό, η προώθηση και προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και το να δοθεί η ευκαιρία για έβδομη συνεχή χρονιά σε ανθρώπους που αγαπούν την ανάγνωση και τη γραφή να ξετυλίξουν τις δικές τους ανησυχίες και όνειρα, τις δικές τους ιστορίες. Επομένως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και ο τίτλος του διηγήματος αποτελεί επιλογή του συγγραφέα.

Στον φετινό διαγωνισμό προτείνεται οι διαγωνιζόμενοι των δύο πρώτων κατηγοριών, δημοτικού και γυμνασίου, να συμμετέχουν γράφοντας το δικό τους παραμύθι.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τέσσερις:

1η κατηγορία: Μαθητές δημοτικού

2η κατηγορία: Μαθητές γυμνασίου

3η κατηγορία: Μαθητές λυκείου

4η κατηγορία: Ενήλικες

Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, το λογοτεχνικό ύφος, την πλοκή, τη δομή, τη σκιαγράφηση των ηρώων και τη δημιουργική σύνθεση των ιστοριών, ενώ τα κείμενα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 2.000 λέξεις.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Εύα Ανδρουλιδάκη, Δήμητρα Γκόλια, Θεόδωρο Δημητριάδη, Σοφία Ελευθεριάδου, Σίσσυ Ζερβουδάκη, Ευγενία Κορτσάρη, Χρύσα Λουλοπούλου και Ειρήνη Παξιμαδάκη

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των κειμένων που υποβάλλονται, θα επιλέξουν τα δεκαπέντε καλύτερα  του διαγωνισμού: τα τρία πρώτα της κατηγορίας Δημοτικού, τα τρία πρώτα της κατηγορίας Γυμνασίου, τα τρία πρώτα του Λυκείου και τα έξι πρώτα της κατηγορίας Ενηλίκων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν την άνοιξη σε εκδήλωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Στους νικητές και τις νικήτριες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι, συμβολικά δώρα καθώς και ο 7ος τόμος, βιβλίο που θα εκδώσει η ομάδα και θα περιέχει τη συλλογή των 15 διηγημάτων/παραμυθιών που θα έχουν διακριθεί κατά τον φετινό διαγωνισμό. Επίσης, όλοι όσοι θα συμμετάσχουν με κείμενό τους στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο ως ενθύμιο για τη συμμετοχή τους.

 

Συμμετοχή στον διαγωνισμό

Η υποβολή των κειμένων στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω της ειδικής φόρμας υποβολής συμμετοχών, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα: www.otoposmou.gr, που θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00. Στο σώμα του κειμένου, που θα επικολληθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, δεν πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου.

 

Όροι συμμετοχής

Πριν οι ενδιαφερόμενοι αποφασίσουν αν συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να αποδεχθούν τους όρους συμμετοχής:

-Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, σε κατοίκους Ελλάδας και εξωτερικού.

-Τα κείμενα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να μην έχουν δημοσιευθεί ή εκδοθεί.

-Ο κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον 7ο διαγωνισμό και με ένα και μόνο κείμενο. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ατομική, έργο ενός και μόνο συγγραφέα.

-Όλοι οι συμμετέχοντες τις επόμενες ημέρες μετά την υποβολή του κειμένου τους θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα από τον διοργανωτή που θα τους ενημερώνει σχετικά με την εγκυρότητα ή μη της συμμετοχής τους, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

-Από το σύνολο των κειμένων που θα σταλούν στον διαγωνισμό και θα πληρούν τους όρους συμμετοχής, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει, κατά την απόλυτη κρίση της, τα καλύτερα για κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες.

-Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι οριστική και θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση.

-Η κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει τη λίστα με τα πρώτα μόνο κείμενα που θα διακριθούν στον διαγωνισμό. Η σειρά κατάταξης των υπολοίπων δεν θα ανακοινωθεί.

-Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό.

-Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής δεν θα θεωρείται έγκυρη και θα αποκλείεται αυτόματα από τον διαγωνισμό χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.