Μενού Κλείσιμο

«Προίκα» 4.000 παιδικά βιβλία!

Σε πάνω από 40.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου!

Από το Φλεβάρη, οι νηπιαγωγοί της Πιερίας, θα μπορούν διαδικτυακά να αναζητούν παιδικά βιβλία και να τα δανείζονται για τις ανάγκες των νηπιαγωγείων τους

Τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έσβησαν, οι φωτιές της αυλής του Καπνικού Σταθμού σταμάτησαν να καίνε και το 4ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου αφήνει πίσω του πλατιά χαμόγελα, έναν πλούσιο απολογισμό και «προίκα» μία γεμάτη αποθήκη τροφίμων, ένα πλήρες φαρμακείο και μια πρωτότυπη παιδική βιβλιοθήκη αξίας άνω των 40.000 ευρώ!

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του 4ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου συγκεντρώθηκαν από τις δωρεές των επισκεπτών περισσότερα από 4.000 βιβλία προσχολικής ηλικίας. Την περασμένη Τετάρτη, μια ομάδα 10 Νηπιαγωγών ταξινόμησε τα βιβλία σε 16 διαφορετικές κατηγορίες και ήδη άρχισαν να τοποθετούνται στα ράφια της νεοσύστατης Δανειστικής Βιβλιοθήκης για Νηπιαγωγεία του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Οι εργασίες ταξινόμησης θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα μπορούν όλοι οι εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας να αναζητούν διαδικτυακά τους τίτλους των βιβλίων που επιθυμούν να δανειστούν και να τους παραλαμβάνουν από τον Καπνικό Σταθμό. Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των βιβλίων της παιδικής βιβλιοθήκης βασίζεται στο σύστημα του Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο αποτελεί πρότυπο οργάνωσης πανελλαδικά.

«Η φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού δεν χρειάστηκε ποτέ στολίδια και φανταχτερά λαμπιόνια.  Την φωτίζουν οι κοινωνικές δομές της και οι χιλιάδες υποστηρικτές της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας» αναφέρει η Ε.Ο.Δ.ν.Πιερίας, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά πολλές ευχαριστίες σε όσους συμπολίτες μας την εμπιστεύονται.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ