Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα Εrasmus+ και Staff Mobility του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης – Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων

»Η γνώση είναι παντού, ας την ανακαλύψουμε μαζί… Μαθαίνοντας ΚΑΙ έξω από την αίθουσα»

 

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ KA1 Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο »Η γνώση είναι παντού, ας την ανακαλύψουμε μαζί… Μαθαίνοντας ΚΑΙ έξω από την αίθουσα» έγινε, σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 2022, στη βιβλιοθήκη του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης  εκδήλωση για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν κατά τους 24 μήνες διάρκειάς του.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, Γρηγοριάδου Ανθή, Παράσχου Ελευθερία, Ρουκά Ευαγγελία και Σεϊτανίδου Φωτεινή,  παρουσίασαν στον Σύλλογο καθηγητών, τους στόχους που είχαν τεθεί στον ευρωπαϊκό σχέδιο, τις κινητικότητες που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και τα μαθησιακά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν μέσα από τα επιμορφωτικά σεμινάρια που παρακολούθησαν στην Κύπρο, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Μίλησαν για την εμπειρία που είχαν, τη γνώση που απέκτησαν και τη βελτίωση των γλωσσικών και ψηφιακών τους δεξιοτήτων και μοιράστηκαν υλικό για τη βιωματική μάθηση και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων για τη δημιουργία μαθημάτων που θα κάνουν ελκυστική τη διαδικασία της μάθησης μέσα και έξω από την παραδοσιακή τάξη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες.Επιπλέον ενημερώθηκαν για τη δομή και την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό την αύξηση κινήτρων για μελλοντικά προγράμματα κινητικότητας που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της διεθνούς εξωστρέφειας του σχολείου και στην αξιοποίηση στρατηγικών συμπράξεων με σχολεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Όλοι  οι άνθρωποι απ’ όλες τις χώρες  έχουν ακριβώς τις ίδιες αγωνίες, τις  ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς. Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, έχουμε χρέος να οδηγήσουμε τα παιδιά σε έναν κόσμο ανοιχτό, έναν κόσμο επικοινωνίας, έναν κόσμο γνώσης και έξω από την τάξη,με ανοιχτούς ορίζοντες μάθησης για να αναδείξουμε ανθρώπους ποιοτικούς.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ