Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα Εορτασμού Επετείου Εθνικής Αντίστασης

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944,  προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και  της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις  όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της  Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. 

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά  προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια  της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την  επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής  Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα,  αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις  επερχόμενες γενιές. 

Ο φετινός εορτασμός, της Εθνικής Αντίστασης, σύμφωνα με τα 94431 &  94443/06-11-2023 έγγραφα, του Τμήματος Ποιότητας & Εθιμοτυπίας της Διεύθυνσης  Διοικητικής Υποστήριξης (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών &  Διοικητικής Υποστήριξης) του Υπουργείου Εσωτερικών, θα γίνει την Κυριακή 26  Νοεμβρίου 2023 και ορίζονται για την ημέρα αυτή: 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.