Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση – Πληροφορίες

Η κυβέρνηση φέρεται να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής του μέτρου της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα απόσυρσης είναι στο «τραπέζι» των συζητήσεων αλλά για να εφαρμοστεί στην πράξη θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με άλλα αρμόδια υπουργεία.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, αναλυτές επισημαίνουν τα οφέλη που δυνητικά θα προκύψουν από την ενδεχόμενη ενεργοποίηση ενός τέτοιου μέτρου. Συγκεκριμένα, αναμένεται να υπάρξει σταδιακή ανανέωση του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά και ταχύτερος εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι σήμερα, το μέτρο της απόσυρσης ισχύει μόνο για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και αγγίζει τα 1.000 ευρώ (συν την επιδότηση για τα εξηλεκτρισμένα ΙΧ που ανέρχεται έως τις 6.000 ευρώ).

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αγορά αντιμετωπίζει με διστακτικότητα το ενδεχόμενο επιστροφής του μέτρου, εξαιτίας της αδυναμίας που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να παράγει ικανοποιητικό αριθμό αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις μηνών στις παραδόσεις των παραγγελιών.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.