Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

«Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα βιώσιμο περιβάλλον», αναφέρει σχετική ανακοίνωση με αφορμή το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως τονίζει ο Δήμος, παράλληλα με το σταθμό μεταφόρτωσης και συγκέντρωσης ογκωδών ηλεκτρικών συσκευών που λειτουργεί στο κεντρικό αμαξοστάσιο, δημιουργούνται σταθμοί συγκέντρωσης μικρών σε όγκο ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων στα κοινοτικά καταστήματα σε συνεργασία με την εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» Κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών, τα απόβλητα που απορρίπτονται στους ειδικούς συλλέκτες, μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα προϊόντα.

Οι δημότες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποθέτουν τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές στους ειδικούς περιέκτες, στα κοινοτικά καταστήματα. Η αρχή γίνεται με τις τοπικές κοινότητες Λιτοχώρου, Βροντούς, Λεπτοκαρυάς, Κονταριώτισσας και Πλαταμώνα. Το επόμενο διάστημα το δίκτυο θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον Δήμο.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που αναφέρθηκαν μπορούν να ανακυκλώνουν οποιαδήποτε μικρή ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων. Μικρές ηλεκτρικές συσκευές θεωρούνται: τα ηλεκτρικά σίδερα, οι φρυγανιέρες, οι συσκευές τηγανίσματος, οι καφετιέρες, οι συσκευές για κόψιμο και στέγνωμα μαλλιών, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, τα ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα παιχνίδια, τα προϊόντα πληροφορικής και επικοινωνιών κ.ά.

Όσον αφορά τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για να καθορίσουν τη μέρα και ώρα αποκομιδής της συσκευής από το πεζοδρόμιο. Εναλλακτικά, αν διαθέτουν το κατάλληλο μεταφορικό μέσο,  μπορούν να μεταφέρουνε την παλιά συσκευή τους σε container που είναι τοποθετημένο στον κεντρικό αμαξοστάσιο του Δήμου. Μεγάλες συσκευές θεωρούνται: τα ψυγεία, οι καταψύκτες, τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια ρούχων, τα πλυντήρια πιάτων, οι ηλεκτρικές κουζίνες, τα θερμαντικά σώματα, οι συσκευές κλιματισμού κ.ά.

«Η προσπάθεια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον συνεχίζεται, με τη βοήθεια όλων σας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δίου Ολύμπου

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας είναι: 2352061445 και 2352350160

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ