Μενού Κλείσιμο

 Προέχει η ασφάλεια των οδηγών

Εργασίες κλαδέματος και κοπής δέντρων από την Π.Ε. Πιερίας στο οδικό δίκτυο

Με γοργό ρυθμό συνεχίζονται εργασίες κλαδέματος και κοπής δέντρων, από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, ενισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών και βελτιώνοντας την αισθητική εικόνα της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση οδοστρωμάτων, τεχνικών έργων, στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας οδών ΔΤΕ ΠΕ Πιερίας για τα έτη 2017-2018» με προϋπολογισμό μελέτης 500.000€ (με Φ.Π.Α  24%)  και έχει σαν βασικό αντικείμενο εργασιών τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων) τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, τη συντήρηση-αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων των υφιστάμενων γεφυρών-τεχνικών, την κοπή παρόδιας βλάστησης, κλαδιών, δέντρων κ.ά..

Συνεργεία πραγματοποιούν παρεμβάσεις στην Π.Ε.Ο. από τη διασταύρωση Σφενδάμης-Αιγίνιο-Όρια νομού, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης των δέντρων και πρόκλησης ζημιών – ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που πνέουν ισχυροί άνεμοι – να μην παρεμποδίζεται η διέλευση μεγάλων οχημάτων π.χ. φορτηγών, βυτιοφόρων κ.ά., να μην εμποδίζεται η κατακόρυφη σήμανση και γενικότερα να διασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας.

Στην εν λόγω εργολαβία, προβλέπονται μεταξύ άλλων, εργασίες αποψίλωσης και κοπής βλάστησης στα ερείσματα και στα πρανή των δρόμων (ορύγματα-επιχώματα) καθώς και πίσω και ενδιάμεσα από στηθαία ασφαλείας ή γύρω από στύλους πινακίδων κλπ, εργασίες καθαρισμού παράπλευρων τάφρων (επενδεδυμένων ή μη),  τεχνικών έργων (κάθετων ή παράλληλων στον άξονα της οδού) από βλάστηση ή φερτά υλικά.

Επίσης, αναμένεται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις, που αφορούν εργασίες αποψίλωσης και κοπής ξερών χόρτων, καλαμιών και βάτων αλλά και καθαρισμού περιοχών, που αποτελούν εστίες συγκέντρωσης τρωκτικών και εντόμων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί επιπλέον εργασίες, για τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου από καθημερινές φθορές, τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων) τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, τη βαφή διαβάσεων και κυκλοφοριακών κόμβων, την αποκατάσταση καλυμμάτων υφιστάμενων φρεατίων κ.ά..

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ