Μενού Κλείσιμο

Προετοιμασία για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Και η Μητρόπολη ετοιμάζει εκδηλώσεις

 

Εντείνεται ο σχεδιασμός των Εορτίων Εκδηλώσεων που προετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για το έτος 2021 με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

 

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης  και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο και τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Ανέστη Μανώλα με σκοπό τον συντονισμό των εργασιών και την από κοινού διοργάνωση δράσεων που θα αποτελέσουν κάλεσμα για εθνική ομοψυχία και αναστοχασμό των ιστορικών γεγονότων. Οι επαφές θα συνεχιστούν και με άλλους φορείς.

Στόχος της τοπικής Εκκλησίας, όπως επεσήμανε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα αναδείξουν το πολυδιάστατο της Ελληνικής Επανάστασης, θα προβάλουν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές του Αγώνα και θα περιλαμβάνουν έναν ευρύ κύκλο ποικίλων εκδηλώσεων, λατρευτικών και θεολογικών, επιστημονικών, μουσικών, καλλιτεχνικών, δράσεων με στοιχεία προβολής του πνεύματος και της πλούσιας πολιτισμικής δεξαμενής της Ελλάδος, δύο αιώνες ύστερα από την Επανάσταση του 1821.

Οι εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί μέχρι σήμερα στάλθηκαν στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας προκειμένου να ενταχθούν στο συνολικό πρόγραμμα των Εορτίων Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και σύντομα θα ανακοινωθούν.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.