Μενού Κλείσιμο

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας: «Είμαστε στο σημείο μηδέν» – Ένα ξενοδοχείο λειτουργεί στην Πιερία, για λόγους ασφαλείας

Μόνο ένα ξενοδοχείο λειτουργεί στην Πιερία για λόγους ασφαλείας, δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, μιλώντας πριν από λίγο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης και στους Ανδρέα Γαλανό και Χριστίνα Σιδηροπούλου. Η κ. Ξυπτερά μίλησε για την σημερινή κατάσταση στον τουρισμό, αλλά και την επόμενη μέρα η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για χιλιάδες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.

Το μοναδικό ξενοδοχείο που λειτουργεί είναι το «Ορφέας» στο κέντρο της Κατερίνης και για αυτό για λόγους ασφαλείας ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΞΕΠ.

Η Ευαγγελία Ξυπτερά, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα του τουριστικού κλάδου, που πλέον είναι κοινά για όλη την Ελλάδα, αλλά και στο πρόβλημα με τις «βραχυχρόνιες μισθώσεις» οι οποίες συνεχίζουν να υφίστανται εν μέσω απαγορεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες, όταν και ξεκίνησε η απαγόρευση λειτουργίας των ξενοδοχείων, οι φόρμες μακροχρόνιων μισθώσεων ήταν σε λειτουργία, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέφυγαν σ’ αυτήν για να «οργανώσουν διακοπές» και να μην μείνουν στο σπίτι τους, αγνοώντας τις εκκλήσεις της πολιτείας.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα, η κ. Ξυπτερά είπε ότι «η χρονιά δεν σώζεται» ενώ η ίδια δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση, αφού ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που επηρεάζει μια μεγάλη αλυσίδα επαγγελμάτων. Ως προς τα μέτρα της επόμενης μέρας στον τουριστικό κλάδο, υπογράμμισε την ανάγκη με την ολοκλήρωση της κρίσεως η παροχή άτοκων δανείων με περίοδο «χάριτος», αλλά και η μείωση του ΦΠΑ. «Πραγματικά είμαστε στο σημείο μηδέν. Και τώρα θα δούμε αν αυτοί που λένε ότι είμαστε η μεγάλη βιομηχανία της χώρας, το εννοούν πραγματικά» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας αναφέρθηκε και στις ακυρώσεις (προκρατήσεων) λέγοντας πως δεν υπάρχει κανόνας για το τι θα κάνουν οι επαγγελματίες ξενοδόχοι, ωστόσο συνέστησε στους συναδέλφους της, να διαχειριστούν το ζήτημα έχοντας στο μυαλό τους την επόμενη μέρα και της επιχείρησής τους, αλλά και του τουρισμού γενικότερα

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ