Μενού Κλείσιμο

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν τη Δευτέρα

Η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων είναι προαιρετική υπενθυμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, προτείνοντας στα μέλη του, να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, κάνουν πρεμιέρα οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Αν και ο εμπορικός κόσμος γνωρίζει ότι τα οικονομικά δεδομένα για τους καταναλωτές ειδικά εν μέσω χειμώνα είναι περιορισμένα, ωστόσο ελπίζει ότι θα υπάρξει κάποια τόνωση της αγοραστικής κίνησης, η οποία βέβαια θα εξαρτηθεί και από το ποσοστό των εκπτώσεων που θα επιλέξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της Κατερίνης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, κάνει ειδική αναφορά στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, θυμίζοντας ότι η λειτουργία των καταστημάτων την συγκεκριμένη ημέρα είναι προαιρετική και προτείνοντας στα μέλη του να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Η ΕΣΕΕ για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις Κυριακές
Εν τω μεταξύ με αφορμή την τελευταία απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις Κυριακές, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Καρανίκας σε δήλωσή του τονίζει πως η πρόσφατη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ απλά αναγνωρίζει το δικαίωμα του Υπουργείου Ανάπτυξης να καθορίζει τουριστικές περιοχές, που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. «Από εκεί και πέρα, τα συμπεράσματα ότι οι Κυριακές “απελευθερώνονται” είναι αυθαίρετα και λανθασμένα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρανίκας
Αξίζει να σημειωθεί πως το σκεπτικό της απόφασης παραμένει σε ισχύ και δεν ανατρέπεται. Η Κυριακή εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή και αναντικατάστατη μέρα παρά τις πιέσεις από συγκεκριμένα και περιορισμένα συμφέροντα. Οι όποιες εξαιρέσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους αυστηρού δημόσιου συμφέροντος. Το δικαστήριο έκρινε την Υπουργική Απόφαση Παπαδημητρίου ως προς την ύπαρξη ή όχι των κριτηρίων (σαφώς οριοθετημένων τοπικών ορίων, χρονικών περιόδων και αιτιολόγησης) και απλά αποδεχόμενο ότι αυτά υφίστανται, την έκρινε συνταγματική.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΕΕ και η πλειοψηφία των εμπόρων της χώρας σέβεται μεν την απόφαση του Δικαστηρίου αλλά διαφωνεί με το περιεχόμενό της. Άλλωστε, το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη οριακά με πλειοψηφία 4 έναντι 3 – μεταξύ των μειοψηφούντων και ο εισηγητής – δείχνει ότι το σκεπτικό της δεν είναι δεδομένο και μπορεί να ανατραπεί.
«Η ΕΣΕΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιτάχθηκε μαχητικά σε κάθε προσπάθεια “ανοίγματος” των Κυριακών, παρουσιάζοντας με τεκμηριωμένο τρόπο την οπτική του μικρού εμπόρου και επιχειρηματία. Μόλις λάβουμε και μελετήσουμε την απόφαση θα καθορίσουμε και την αντίδρασή μας. Η θέση μας για πλήρη διαφύλαξη της κυριακάτικης αργίας παραμένει σταθερή και θα συνεχίσουμε να τη διεκδικούμε» καταλήγει ο κ. Καρανίκας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ