Μενού Κλείσιμο

«Πράσινο» από την Ελλάδα για Σέρβους επισκέπτες – Θερίζει ο κορονοϊός στα Σκόπια

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα μας, στους Σέρβους τουρίστες που είχαν «εγκλωβιστεί» στον Προμαχώνα μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας την Δευτέρα 15 Ιουνίου. Η αιφνιδιαστική απόφαση απαγόρευσης εισόδου στους Σέρβους, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στους τουριστικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας. 

«Μετά από ολοήμερες συνομιλίες με Έλληνες αξιωματούχους, με ενημέρωσαν απόψε (βράδυ Δευτέρας) ότι θα αρχίσουν να απελευθερώνουν τους πολίτες μας πέρα από τα βουλγαρικά-ελληνικά σύνορα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς στο RTS.

Θερίζει ο Κορονοϊός στα Σκόπια

Αρνητικό ρεκόρ με 8 θανάτους και 196 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στη Βόρεια «Μακεδονία» από τότε που η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη γειτονική χώρα ανέρχονται σε 3.895, ενώ 171 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τη νόσο. Εν τω μεταξύ, παραμένει άγνωστο πότε η Βόρεια «Μακεδονία» θα ανοίξει τα σύνορά της, μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας στο εσωτερικό της

Να σημειωθεί πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας «Μακεδονίας»», σύμφωνα με το ethnos.gr αποφάσισε την διέλευση ξένων πολιτών μέσω της επικράτειας της, «αρκεί να εγκαταλείπουν την επικράτειά της εντός πέντε ωρών από τη στιγμή που εισέρχονται σε αυτήν. Θα υπογράφουν δήλωση στη συνοριακή διέλευση στην οποία θα αναγράφεται η ώρα που εισέρχονται στη χώρα και θα την παραδίδουν στη επόμενη συνοριακή διέλευση, καθώς θα βγαίνουν από την επικράτεια»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ