Μενού Κλείσιμο

Πότε ανοίγει η εστίαση, τι θα γίνει με τα Δημοτικά σχολεία – Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ξεκίνησε το τρίτο στάδιο επαναλειτουργίας της αγοράς και επέστρεψαν και άλλοι μαθητές στα σχολεία, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

«Το πρόγραμμα προχωράει σταθερά και ομαλά και οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν στον κόσμο και αυτό είναι κέρδος για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος σε ότι αφορά την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία, όπου η επιστροφή των μαθητών ή μη, θα αποφασιστεί από την Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Χαραδαλιάς είπε ακόμη, για όσους έρχονται από το εξωτερικό, έχει παραταθεί το μέτρο της 14ημερης καραντίνας και ισχύει έως τις 31 Μαΐου. Αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα πάνω από 3.000 συμπολίτες μας. Αν είναι θετικό το τεστ μένουν στο ξενοδοχείο και αν είναι αρνητικό συνεχίζουν την καραντίνα στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει.

«Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση», είπε ο κ. Χαρδαλιάς κάνοντας έκκληση να μην «χαλαρώσουμε».

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ