Μενού Κλείσιμο

«Πόρτα» στη ΔΑΚΕ του 45%

 Νέο Συμβούλιο στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μετά τις πρόσφατες εκλογές των μελών του, τα οποία ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη την συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 45%

Ωστόσο, οι συσχετισμοί, δεν επέτρεψαν στους εκλεγμένους με την παράταξη της ΔΑΚΕ να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από τη θέση του απλού μέλους, κάτι που αμέσως μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Νέος πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αναδείχθηκε ο κ. Αθανάσιος Κοντοφάκας.

Οι υπόλοιπες θέσεις στο ΔΣ κατανεμήθηκαν ως εξής: Αντιπρόεδρος: Μαρία Μπαχλιτζανάκη, Γ. Γραμματέας: Χρήστος Κοσκινάς, Ταμίας: Ιωάννης Οργανόπουλος και μέλη οι: Νικόλαος Τσιαμπέρας, Μαγδαληνή Κατιμερτζή, Βασίλειος Τσακιρίδης, Παναγιώτα Τζιάφα και Γεώργιος Φελεκίδης

ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας: Άκυρη η συγκρότηση

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καταγγέλλει την «απαράδεκτη και πλήρως αντισυνδικαλιστική στάση», όπως χαρακτηριστικά ανφέρει, των υπολοίπων παρατάξεων που συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας.

«Η προσπάθεια αποκλεισμού της ΔΑΚΕ από το προεδρείο, της παράταξης που στις πρόσφατες εκλογές αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με 45% και με ψήφους διπλάσιους από το άθροισμα όλων των υπολοίπων, αποτελεί μία προσπάθεια καθαρά στηριζόμενη στις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων νεοεκλεγμένων μελών, που αλλοιώνει στο έπακρο την βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές. Οι συνάδελφοι ψήφισαν ζητώντας την συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρείο ανάλογα με την δύναμη που τους έδωσαν, γεγονός που για χρόνια ολόκληρα και στον σύλλογό μας και σε επίπεδο δευτεροβάθμιων οργάνων γίνεται σεβαστό .

Η ΔΑΚΕ σεβόμενη την βούλησή τους πρότεινε δια-παραταξιακό αναλογικό συμβούλιο, με γνώμονα την αρμονική συνεργασία της επόμενης μέρας πέρα από παραταξιακές περιχαρακώσεις και σε μία βάση αποκλειστικά και μόνο του συμφέροντος των εκπαιδευτικών και των κοινών αγώνων για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου.

Θεωρούμε λοιπόν εκ του αποτελέσματος, την πρώτη συνεδρίαση που δεν οδήγησε σε συγκρότηση σε σώμα στο σύνολο των θέσεων του προεδρείου, καθώς και την εκλογή Προέδρου ως άκυρες και περιμένουμε να κληθούμε σε επόμενη συνεδρίαση σε ημερομηνία που θα οριστεί από τα εκλεγέντα μέλη.

Σε αντίθετη περίπτωση η ΔΑΚΕ δεν θα μετέχει των διεργασιών συγκρότησης σε σώμα, καταγγέλλοντας τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Θα είναι ωστόσο πάντα δίπλα σε όλους τους συναδέλφους από οποιαδήποτε θέση, αποδεικνύοντας την υπεύθυνη στάση της για άλλη μία φορά, γιατί απλά η δύναμη της ΔΑΚΕ είναι η αποδοχή των εκπαιδευτικών και όχι τα μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρους τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και η γραμματέας της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ