Μενού Κλείσιμο

Πορεύεται ανεξάρτητος

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Θανάσης Λιακόπουλος από τον Συνδυσμό «Πολίτες σε Δράση»

Δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση», κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος του Συνδυασμού Θανασης Λιακόπουλος, μετά και την ανακοίνωσή του, για διεκδίκηση του δημαρχειακού θώκου.

Ο κ. Λιακόπουλος, σύμφωνα με τα όσα συνοδεύουν την σχετική δήλωση, «επέλεξε να μη δημοσιεύσει το κείμενο της παραίτησης του την προηγούμενη εβδομάδα, σεβόμενος τις κρίσιμες ώρες που ζήσαμε όλοι μας για τη Μακεδονία.»

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, στη δήλωσή του αναφέρει και στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τον συνδυασμό, αφού όπως τονίζει η διαφωνία του εστιάζεται στον τρόπο διοίκησης, την καθυστέρηση των μεγάλων έργων καθώς και στη μη επίλυση καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, προσπάθησε «από μέσα» να συμβάλει στη λύση όλων αυτών των προβλημάτων, αλλά (προφανώς) δεν είχε αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια, κάτι που τον οδήγησε τελικά να αποχωρήσει

Αναλυτικά στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Λιακόπουλος αναφέρει:  «Από το 2007 έως σήμερα υπηρετώ τους δημότες και τον Δήμο Κατερίνης, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, όπου απαιτήθηκε με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των συμπολιτών μας. Έχω την τιμή να απολαμβάνω της εμπιστοσύνης τους, αποδεχόμενος και τη μεγάλη ευθύνη που συνοδεύει αυτή. Εδώ και πολύ καιρό εξέφρασα στον Δήμαρχο την πολιτική μου διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας και άσκησης εξουσίας στον Δήμο της Κατερίνης. Δυστυχώς, λίγο μετά τις εκλογές του 2014, σταδιακά τα δεδομένα άλλαξαν και αντί να είμαστε αφοσιωμένοι στην προσφορά μας προς τους δημότες, διαπίστωσα με λύπη ότι δεν μοιραζόμαστε πλέον τις ίδιες αρχές και αξίες.

 Η διαφωνία μου εστιάζεται στον τρόπο διοίκησης, την καθυστέρηση των μεγάλων έργων με την ταυτόχρονη έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για αυτά, καθώς και τη μη επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών.

Μία εύλογη απορία πολλών δημοτών είναι “γιατί δεν αποφάσισες να ανεξαρτητοποιηθείς νωρίτερα;” Ο λόγος είναι ξεκάθαρος: Προσπάθησα μέχρι τέλους να αλλάξω την κατάσταση, πρότεινα λύσεις και θέλησα να συμβάλλω στη λύση του προβλήματος “από μέσα”. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και είμαι έτοιμος να καταβάλλω πολλαπλάσια προσπάθεια για το καλό του τόπου.

Οι δημότισσες και οι δημότες της Κατερίνης που μας ανέδειξαν δημοτική αρχή με την ψήφο τους στις εκλογές του 2014 αλλά και το σύνολο των δημοτών μας ζήτησαν πρώτα από όλα να παραμείνουμε ακέραιοι και να υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα συμφέροντα του Δήμου. Με αυτή την εντολή ως οδηγό μου, σας ανακοινώνω σήμερα την ανεξαρτητοποίησή μου από τον δημοτικό συνδυασμό “Πολίτες σε Δράση”. Ταυτόχρονα δηλώνω την απόφασή μου να συγκροτήσω έναν νέο συνδυασμό που θα απευθυνθεί στους δημότες του Δήμου Κατερίνης, ζητώντας την εντολή να διοικήσει τον Δήμο και να λύσει τα προβλήματα. Πρώτο στοιχείο αυτού του συνδυασμού θα είναι η ριζική ανανέωση προσώπων και ιδεών. Δεύτερο στοιχείο του θα είναι το άνοιγμα στην κοινωνία και η αξιοποίηση κάθε άξιου προσώπου που έχει να προσφέρει μία ιδέα ή μπορεί και να την υλοποιήσει.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες σε Δράση” και νυν Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την κοινή μας πορεία και συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις όποιες διαφωνίες προέκυψαν, οι οποίες και τελικά με οδήγησαν στην απόφασή μου να πορευτώ ανεξάρτητα. Κρατώ όσα θετικά έγιναν στον τόπο και δεσμεύομαι πως όλα τα λάθη που δεν μπόρεσα να αλλάξω “από μέσα”, θα τα αλλάξουμε μαζί με την πλειοψηφία των δημοτών μας. Προτεραιότητά μας θα είναι τα προβλήματα των πολιτών και η αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους εμάς και τα παιδιά μας.

Μέχρι τις εκλογές, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα όλων των δημοτών του Δήμου μας, με ευθύνη, συνέπεια και ειλικρίνεια.

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου προς εσάς σας ενημερώνω ότι καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66, του νόμου 3852 / 2010 και του άρθρου 94, παρ. 4 του ΚΔΚ.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ