Μενού Κλείσιμο

Πολίτες σε Δράση: «Αναθέσεις… αναθέσεις.. αναθέσεις.. Πολλά Εκατομμύρια…»

«Χρειάστηκαν λιγότεροι από 4 μήνες για να επιβεβαιωθούν όλα όσα είχαμε αναφέρει τον Σεπτέμβριο του 2020 στην συνέντευξη τύπου του συνδυασμού μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Πολίτες σε Δράση, εξαπολύοντας νέες βολές κατά του Δήμου Κατερίνης για τις αναθέσεις.

Οι Πολίτες σε Δράση εκτιμούν ότι το ύψος των απ’ ευθείας αναθέσεων έχει ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και ρωτά τη διοίκηση του δήμου, αν αυτό εννοούσε όταν προεκλογικά έλεγε πως οι απ’ ευθείας αναθέσεις θα αποτελέσουν παρελθόν…

Στην ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Σάββα Χιονίδη αναφέρει: «Η Διοίκηση, ούτε τότε απάντησε κάτι για την ταμπακιέρα αλλά ούτε και τώρα, που τα ίδια τα στελέχη της αναφέρονται σε όσα έχουν δει το φως της  δημοσιότητας.

 Οι απευθείας αναθέσεις ΜΟΝΟ για τον Δήμο Κατερίνης (χωρίς δηλαδή τους οργανισμούς ΔΕΥΑΚ, ΔΗΠΑΚ, ΟΠΠΑΠ, Σχολικές Επιτροπές κλπ) έχουν ξεπεράσει τα 3.000.000€  στους πρώτους 16 μήνες της διοίκησης. 

 Αυτό εννοούσαν όταν προεκλογικά έλεγαν ότι «οι απευθείας αναθέσεις θα αποτελούν παρελθόν;»

Οι απευθείας αναθέσεις, που τόσο είχαν επενδύσει αμφότεροι οι συνδιοικούντες προεκλογικά, όχι μόνο έχουν την πρωτοτυπία να δίνονται σε νεοσύστατες (αμέσως μετά τις εκλογές) ΙΚΕ αλλά εταιρίες που ο Δημότης είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπίσει και να κάνει τις αγορές του ή βλέπει άλλο όνομα στην ταμπέλα του καταστήματος και άλλο όνομα στην απόδειξη που λαμβάνει από το κατάστημα. 

 Οι σημαιοφόροι ,προεκλογικά, στον αγώνα κατά των απευθείας αναθέσεων, παρακολουθούν να δίνονται και αναθέσεις σε συγγενείς πρώτου βαθμού εν ενεργεία Αντιδημάρχων.

 Ο συνδυασμός μας, παρακολουθεί εντατικά τα πεπραγμένα της Διοίκησης και στο επόμενο διάστημα θα αναφερθούμε στους πρόχειρους διαγωνισμούς, στις αναθέσεις όχι μόνο του Δήμου Κατερίνης αλλά και των οργανισμών του και στο σύνολο των δράσεων της συνδιοίκησης των κυρίων Κουκοδήμου και Νταντάμη.» 

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ