Μενού Κλείσιμο

«Πολίτες σε Δράση»: Όταν για μια επένδυση καταστρέφεται οικονομικά μια κοινότητα και δεκάδες επαγγελματίες.

Την πρόθεσή τους να εξαντλήσουν κάθε «νόμιμη διαδικασία» ώστε να δρομολογηθεί η συνολική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, χωρίς να απομειώνεται η αξία άλλων εκτάσεων, εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλου του Συνδυασμού Πολίτες σε Δράση.

Η ανακοίνωση του Συνδυασμού του κ. Χιονίδη, έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, όπου είχε μοναδικό θέμα το ζήτημα που προέκυψε με τον διαγωνισμό μίσθωσης παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας από το δημόσιο.

Αναλυτικά οι Πολίτες σε Δράση αναφέρουν:  «Εγκρίνει ο δήμαρχος κ. Κουκοδήμος τις  μακροχρόνιες εκμισθώσεις πάνω στην θάλασσα εκτάσων  51.000 τ.μ., στην παραλία της Καλλιθέας και αγνοεί τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας,  των 19 δημοτικών συμβούλων και των πολιτών  που έχουν αντίθετη άποψη. Ακίνητες περιουσίες του δήμου και των πολιτών που ανήκουν σε τουριστική ζώνη χάνουν τις αξίες τους.

Με οριακή πλειοψηφία των παρατάξεων του κ.Κουκοδήμου-Νταντάμη 21 συμβούλων στους 41 καταψηφίσθηκε η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης «Πολίτες σε Δράση» , της παράταξης του κ.Λιακόπουλου και του κ.Τσουπέη, για ματαίωση του διαγωνισμού που αφορά την εκμετάλλευση των παραλιακών φιλέτων στον δήμο Κατερίνης.

Παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο οι βουλευτές Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εκπρόσωποι φορέων. Άπαντες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, τάχθηκαν υπέρ της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής με όρους και προυποθέσεις και δήλωσαν ότι πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν μας την τοπική κοινωνία και τα συμφέροντα όλων των Δημοτών. Μοναδική εξαίρεση, ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης που τάχθηκε υπέρ της εκμίσθωσης «χωρίς αστερίσκους και αλλά».

Η πρόταση μας αφορούσε την ματαίωση του διαγωνισμού για την ήπια τουριστική αξιοποίηση των παραλιακών εκτάσεων από επιχειρηματίες και την συζήτηση για εύρεση λύσεων και προτάσεων από τον δήμο Κατερίνης και την ΕΤΑΔ ΑΕ.

Οπως και ο ίδιος ο διαγωνισμός ρητά αναφέρει οι όροι δόμησης και οι πολεοδομικές δυνατότητες  άρα και η αξιοποίηση των εκτάσεων, μπορούν να αλλάξουν επ ωφελεία του μισθωτή κατά παρέκλιση των σήμερα ισχυόντων και κατά συνέπεια να μην υπάρξει ήπια τουριστική αξιοποίηση. Οι εκτάσεις με καταμέτρηση των υπηρεσιών του δήμου Κατερίνης εχουν μετρηθεί και καταγραφεί μεγαλύτερες από ότι αναφέρεται στον διαγωνισμό, δίδοντας έτσι στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να εφαρμόσει ΕΣΧΑΔΑ και ΕΣΧΑΣΕ και να αναπτύξει μεγάλα ποσοστά δόμησης των εκτάσεων, με αποτελέσματα δυσχερή για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Η παράταξή μας δηλώνει υπέρ της ανάπτυξης, χωρίς όμως αυτή να υποβαθμίζει την αξία εκτάσεων δημοτικών είτε ιδιωτικών είτε επιχειρήσεων υφισταμένων που δεν θα έχουν, πλέον, πρόσβαση στην θάλασσα και το δημόσιο συμφέρον δεν αφίσταται του δημοτικού.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος, εν αντιθέσει με προηγούμενη ψηφοφορία (Κορινού), δεν ζήτησε «ψήφο κατά συνείδηση», αγνόησε την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας και 19 Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι Πολίτες σε Δράση και ο επικεφαλής μας Σάββας Χιονίδης, συντασσόμενοι με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία και προσπάθεια, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η συνολική ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς να απομειώνονται οι αξίες των άλλων εκτάσεων.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ