Μενού Κλείσιμο

Πολίτες σε Δράση: Η τεχνολογία της τηλεδιάσκεψης  «σκόνταψε» στον Δήμο Κατερίνης – Το συνεδριακό Κέντρο προτείνουν για τη διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων

Το συνεδριακό κέντρο Κατερίνης στο Πάρκο, προτείνει ως χώρο διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων ο Συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση», αφού όπως υποστηρίζει όσες φορές επιχειρήθηκε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Οι «Πολίτες σε Δράση», αφήνουν αιχμές για την ετοιμότητα του Δήμου στο να συγκαλέσει τηλεδιασκέψεις, κάνοντας λόγο για τεχνολογία που «σκόνταψε» στον Δήμο Κατερίνης. Σε ότι έχει να κάνει με την πρόταση για το Συνεδριακό Κέντρο, υπενθυμίζουν πως εκεί μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των συμβούλων και πως και στο παρελθόν, η αίθουσα χρησιμοποιήθηκε για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν «Τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας, ο τρόπος  επικοινωνίας έχει αλλάξει σε πάρα πολλούς δήμους. Συσκέψεις, συναντήσεις και συνεδριάσεις γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα και να ληφθούν απαντήσεις και πρωτοβουλίες,,

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει το πρόγραμμα e-meeting – διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεσυνεργασίας –  που παρέχει την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, αλλά και το  ότι η ΚΕΔΕ είχε  εξασφαλίσει από τέλη Μαρτίου τη λειτουργία του συστήματος τηλεδιάσκεψης μέσω του συστήματος Webexe meeting,  δωρεάν,  μέσω του οποίου οι Δήμοι οργανώνουν τηλεδιασκέψεις για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών, στον Δήμο Κατερίνης ουδείς ασχολήθηκε με την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών, ή απλά αδιαφόρησαν.

Αποτέλεσμα, από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020 με φυσική παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων, έκτοτε δεν είχαμε τη δυνατότητα ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να συμμετέχουμε ξανά,  με αποτέλεσμα να μην έχουν φωνή οι δημοτικοί σύμβουλοι και να μην μπορεί να γίνει γόνιμη συζήτηση και ενημέρωση. Η τελευταία πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ για τη συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, αναφέρει ότι  πρόκειται να γίνει με τηλεδιάσκεψη, πράγμα που ελπίζουμε  να πραγματοποιηθεί επιτέλους, μετά από δυόμιση μήνες «αποκλεισμού» των Δημοτικών Συμβούλων.

Ο συνδυασμός μας «Πολίτες σε Δράση», μπροστά στην αδυναμία της Διοίκησης να εξασφαλίσει έως ένα βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, προτείνει να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Κατερίνης «Εκάβη» για τις επόμενες συνεδριάσεις με την φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και  τα μέτρα ασφάλειας, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Άλλωστε η αίθουσα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου όταν κρίθηκε αναγκαίο, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ