Μενού Κλείσιμο

 «Πολίτες σε Δράση» – Η Δημοτική αρχή περιορίζει παιδική χαρά για «ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων»

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να περιορίσει την παιδική χαρά στην πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας) ώστε, όπως υποστηρίζουν, να δώσει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις πέριξ αυτής να αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα.

Ο Συνδυασμός του πρώην δημάρχου Σάββα Χιονίδη «κατηγορεί» την δημοτική αρχή πως για αυτήν «υπερέχει της ποιότητας ζωής των δημοτών» η στήριξη «συγκεκριμένων επιχειρηματιών». Αφορμή της ανακοίνωσης, στάθηκε η έναρξη εργασιών (από την Μεγάλη Εβδομάδα) στο τμήμα της πλατείας που φιλοξενεί την παιδική χαρά και μάλιστα σε μια εποχή που ο συγκεκριμένος χώρος είχε κλείσει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός αναφέρει: «Να περιορίσει την παιδική χαρά που βρίσκεται στην πλατεία Μακεδονίας επιχείρησε η δημοτική αρχή τη Μεγάλη Εβδομάδα. Εν μέσω εορτών, αλλά και της ιδιάζουσας κατάστασης που βιώνουμε όλοι λόγω κορονοϊού, η δημοτική αρχή αποφάσισε να προβεί σε μερική αποξήλωση της παιδικής χαράς, προκειμένου να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα, από καταστήματα της περιοχής, όταν αρθούν οι περιορισμοί και ανοίξουν. Συνεργείο του Δήμου Κατερίνης επιχείρησε να μεταφέρει τα όργανα της παιδικής χαράς, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο να τους σταματήσουν. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην υλοποίηση της πρόθεσή της, τροποποιώντας τη σχετική μελέτη, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση αλλά ούτε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Η στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματιών φαίνεται πως υπερέχει της ποιότητας ζωής των δημοτών! Η νέα πολιτική και φιλοσοφία της δημοτικής αρχής φάνηκε πολύ νωρίτερα, όταν με διάφορες προφάσεις, ξήλωσε την παιδική χαρά στην πλατεία Δημαρχείου, με την δέσμευση ότι θα γίνουν εργασίες και θα επανατοποθετηθεί. Αντί για αυτό, είδαμε να καταλαμβάνεται ο χώρος από επιχειρηματίες στην διοργάνωση του Street Food Festival και όταν αυτή ολοκληρώθηκε, η παιδική χαρά δεν μπήκε ποτέ. Ο συνδυασμός μας «Πολίτες σε Δράση», είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή στην απομάκρυνση της παιδικής χαράς στην πλατεία Δημαρχείου, που σε συνδυασμό με την παρέμβαση που είχε γίνει επί Δημαρχίας Σάββα Χιονίδη, με περισσότερο πράσινο βελτιώνοντας αποδεδειγμένα τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά της πλατείας Δημαρχείου, αποτελούσε ένα χώρο συνάντησης των δημοτών και ένα χώρο παιχνιδιού και ανεμελιάς για τα παιδιά. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στην παιδική χαρά της πλατείας Μακεδονίας. Η προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής να αποδομήσει το έργο της προηγούμενης διοίκησης δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Οι πολίτες θυμούνται, αλλά πολύ περισσότερο ξέρουν τι έχει κάνει ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Σάββας Χιονίδης. Εξάλλου στις χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η διοίκηση Χιονίδη, βασίζονται οι ανακοινώσεις για τα έργα που γίνονται και που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.»

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι «Πολίτες σε Δράση»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ