Μενού Κλείσιμο

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Πιερίας

Με το κλασικό 3-1, αλλά σε… μπλε!

Ξενοφώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη και Σάββας Χιονίδης (από τη ΝΔ) και Μπέττυ Σκούφα από τον ΣΥΡΙΖΑ η τετράδα των βουλευτών που στέλνουν οι Πιεριείς στη Βουλή

Παρά την ευρεία νίκη στην επικράτεια και το ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό που έλαβε στην Πιερία η Νέα Δημοκρατία (συγκέντρωσε 47,46%, έναντι 23,34% του ΣΥΡΙΖΑ) δεν κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο 4-0 στις έδρες. Βέβαια, η μεγάλη νίκη, «γύρισε τούμπα» την κατανομή των εδρών και το 3-1 υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 έγινε 3-1 υπέρ του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξενοφώντας Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης εκλέγονται για πρώτη φορά βουλευτές και μαζί με την Άννα Μάνη (η οποία έχει κοινοβουλευτική εμπειρία) θα είναι οι τρεις εκπρόσωποι της Πιερίας στη «γαλάζια πτέρυγα».

Στην τέταρτη θέση, τερμάτισε η καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα ενώ στην Πέμπτη και την έκτη θέση αντίστοιχα οι Σπύρος Κουλκουδίνας και Θεόδωρος Τόνας

Συγκινημένος και δικαιωμένος (δικαιολογημένα) δηλώνει ο Ξενοφώντας Μπαραλιάκος, ο οποίος επέστρεψε δριμύτερος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και με ένα αξιοσημείωτο άλμα έπιασε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του μια πρώην (και νυν βουλευτή πλέον) Άννα Μάνη, αλλά και τον μέχρι πρόσφατα δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

Η Ελλάδα στο Γαλάζιο! Η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση! Η Πιερία ψθλά! Σας ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου! Μόνο ευγνωμοσύνη, συγκίνηση και βαθύ αίσθημα ευθύνης για τη στήριξή σας! Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας από εσάς, για εσάς!», αναφέρει σε σύντομη δήλωσή του ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας

Μια Τρίτη ευκαιρία (εκλέχθηκε τον Γενάρη και τον Σεπτέμβριο του 2015) οι Πιεριείς ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν και στην Μπέττυ Σκούφα η οποία έκοψε πρώτη το νήμα στην μάχη που έδωσαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία.

Η κ. Σκούφα στις δηλώσεις της, ευχαρίστησε τους Πιεριείς που την τίμησαν με την ψήφο τους και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της. «Μαζί θα αγωνιστούμε για τα προβλήματα της Πιερίας και τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας.

Ευχαριστώ θερμότατα και ιδιαιτέρως τους συνεργάτες και συνεργάτιδες, τους φίλους και τις φίλες, που καθ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας και βεβαίως του προεκλογικού αγώνα, στήριξαν και στηρίζουν την κοινή μας προσπάθεια για Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια κι Έργο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία με 31,6% σήμερα είναι 8 μονάδες σχεδόν πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών του προηγούμενου μήνα και μόλις 4 μονάδες πίσω από το 35,46 % του Σεπτεμβρίου του 2015. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που πέρασε από την περίοδο των μνημονίων που όχι μόνο δεν καταποντίστηκε και δεν κατέρρευσε, αλλά αντίθετα έμεινε όρθια. Κι αυτό λέει πολλά για την επόμενη ημέρα!», καταλήγει η βουλευτής Πιερίας

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ