Μενού Κλείσιμο

Ποιοι είναι οι 6 του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία

Τα βιογραφικά των έξι υποψηφίων του στην Πιερία έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Την Κυριακή 7 Ιουλίου Ρούλα Αρίσση, Διονύσης Ζαρωτής, Στέργιος Καστόρης, Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής και Γιάννης Τραπεζανλίδης, διεκδικούν τον έναν (από τους δύο συνολικά) σταυρό των Πιεριέων, σε μια εκλογική αναμέτρηση η οποία προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη

Η Ρούλα Αρίσση, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη και τα τελευταία 25 χρόνια ζει στον Πλαταμώνα.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε εμπορικές και τεχνικές εταιρείες και είναι άνεργη τα τελευταία χρόνια.

Δραστηριοποιείται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς τομείς.

Ξεκίνησε την πολιτική της δράση από τα μαθητικά της χρόνια σαν μέλος της νεολαίας του Ρήγα Φεραίου και, με εξαίρεση τα χρόνια που σπούδασε και εργάστηκε στο εξωτερικό, δραστηριοποιείται σταθερά στο χώρο της αριστεράς. Είναι συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Είναι η τέταρτη φορά που είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 για εθνικές εκλογές.

Ο Διονύσης Ζαρώτης γεννήθηκε το1985 και μεγάλωσε στην Κατερίνη, όπου και συνεχίζει να ζει.

Έκανε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μετείχε τα χρόνια 2006-07 στο φοιτητικό κίνημα κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 και του νέου τότε νόμου-πλαισίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το 2009-10 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (Ελληνική Δύναμη Κύπρου).

Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκλέχτηκε πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδος (που υπάγεται στην ΟΙΕΛΕ). Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας. Είναι μέλος του θεάτρου Πήγασος και ερασιτέχνης ηθοποιός.

Ο Αστέριος Καστόρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Με διαρκή παρουσία, από τη μεταπολίτευση και μετά, στους αγώνες της Αριστεράς και των κινημάτων, από νεαρή ηλικία μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (1985-1991), μέλος της Διοίκησης του Σωματείου του Ψ.Ν.Π.Ο, Γραμματέας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού του Ψυχιατρείου και Πρόεδρος του Ν.Τ. Πιερίας της ΑΔΕΔΥ.

Στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Πιερίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως μέλος του Κοινοβουλίου συμμετείχε στη Διαρκή  Επιτροπή Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Μπέττυ (Ελισσάβετ) Σκούφα, είναι βουλευτής Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έχοντας εκλεγεί για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και μετέπειτα σε εκείνες του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Είναι φιλόλογος κι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Φιλοσοφία κι Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, από το Πανεπιστήμιο του Bochum, στη Γερμανία,  όπου σπούδασε ως υπότροφος του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Γνωρίζει άριστα την αγγλική και γερμανική γλώσσα.

Διετέλεσε Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής. Mέλος της κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας των Ανθρώπων (trafficking) και της υποεπιτροπής για θέματα των ΑΜεΑ.

Τον Απρίλιο 2019 συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνδιάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο), ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τη Φινλανδία και Γραμματέας στην Ομάδα Φιλίας με τη Βενεζουέλα.

Είναι μητέρα 15χρονης κόρης.

Ο Χάρης Τζαμακλής γεννήθηκε το 1954 στην Κατερίνη, όπου είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών αγοριών.

Από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Κατερίνης και της Πιερίας. Συμμετείχε ανελλιπώς στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, στον οποίο διετέλεσε Πρόεδρος επί επτά χρόνια, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας.

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας τον Ιανουάριο του 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας υπήρξε μέλος σε εννέα Διαρκείς, Μόνιμες και Ειδικές Επιτροπές της Βουλής με 686 συμμετοχές συνολικώς. Είχε δεκάδες τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε ως συντάκτης ή συνυπογράφων εκατοντάδες ερωτήσεις και αναφορές, εισηγήθηκε σχέδια νόμου και συμμετείχε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας Ελλάδας – Ισπανίας και Ελλάδας – Τσεχίας.

Ο Γιάννης Τραπεζανλίδης γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στην Χράνη Κατερίνης, στην οποία διαμένει.

Στα μαθητικά του χρόνια το 1975 εντάχθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην νεολαία ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος στην Κατερίνη και στην συνέχεια ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στον Συνασπισμό. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης (ΑΚΕ -ΔΑ). Από το 1998 – 2003 δραστηριοποιήθηκε σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Από το 1997 είναι ενεργό μέλος του Κυνηγητικού Συλλόγου Κατερίνης. Από το 1981-2003 διετέλεσε στέλεχος σε Διοικητικές και Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων όπου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Εκλέχθηκε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων (ΣΕΔΑ) και σύνεδρος στην ομοσπονδία ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Από το 2003  έως το 2014 διετέλεσε Προϊστάμενος Τμήματος και στην συνέχεια Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών στο ΝΠΔΔ – Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ