Μενού Κλείσιμο

ΠΟΕΣΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει άμεσα το σποτ, η κυβέρνηση να δώσει τα στοιχεία ανάθεσης

«Όχι στο σποτ, ναι στη διαφάνεια», λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, καταδικάζοντας τον «απαράδεκτο» όπως τον χαρακτηρίζει, διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα η ΠΟΕΣΥ ζητά από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα πλήρη στοιχεία «για την αδιαφανή ανάθεση του κονδυλίου» για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδικάζει τον απαράδεκτο διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων, όπως τίθεται μέσα από video που έδωσε στη δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο κριτικής της για την ενημερωτική καμπάνια της κυβέρνησης “Μένουμε Σπίτι”.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί το Σύριζα να αποσύρει άμεσα το video αυτό που προσβάλει την πλειονότητα των δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται (όσοι έχουν ακόμη δουλειά), κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επώδυνες συνθήκες, ιδίως αυτή την περίοδο της επιδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία για την αδιαφανή ανάθεση του κονδυλίου των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο δημοσιογραφικό και όχι μόνο χώρο, και ταυτόχρονα να εφαρμόσει επιτέλους την απόφαση που έχει πάρει εδώ και μήνες για τα μέτρα στήριξης του Τύπου.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ