Μενού Κλείσιμο

Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας: Χαιρετίζει τις προτάσεις Κουκοδήμου στην ΚΕΔΕ για την χρήση ποδηλάτου

Με ανακοίνωσή της η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας, χαιρετίζει «θετικά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τις προτάσεις του Δημάρχου Κατερίνης και Προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας της ΚΕΔΕ Κώστα Κουκοδήμου, προς τους Δημάρχους όλης της χώρας, για ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την προώθηση και ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις πόλεις τους.

Όπως αναφέρει η Ποδηλατική Από-δράση Πιερίας, από την ίδρυση της το 2010 αγωνίζεται για τα θέματα τα οποία έθιξε στην τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ ο κ. Κουκοδήμος. Οι προτάσεις όπως, η μείωση του ορίου ταχύτητας σε τοπικές οδούς στα 30 χιλιόμετρα, η εκπαίδευση στα σχολεία σχετικά με το ποδήλατο, η δημιουργία και αναβάθμιση ποδηλατικών υποδομών, και η άσκηση πολιτικών για την ένταξη του ποδηλάτου στις Ελληνικές πόλεις στα πλαίσια της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, είναι οι βασικές θέσεις του συλλόγου και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι δράσεις και οι τοποθετήσεις του συλλόγου.

«Από τη συμμετοχή μας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών (ECF) από το 2016 και ως ιδρυτικό μέλος της υπό ίδρυση Ελληνικής Ομοσπονδίας Aστικής Ποδηλασίας, είμαστε διατεθειμένοι να καταθέσουμε την πολύτιμη εμπειρία μας και να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο», επισημαίνει η Ποδηλατική Από-δραση, εκφράζοντας την ελπίδα πως οι προτάσεις του δημάρχου Κατερίνης, «σύντομα να είναι η αρχή για πιο ανθρώπινες πόλεις, με λιγότερα μηχανοκίνητα μέσα και προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ