Μενού Κλείσιμο

ΠΛΗΡΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σε πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη βρίσκονται οι παραλίες των Δήμων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου από την 1 Ιουνίου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το δύσκολο αυτό έργο, με μεγάλη υπευθυνότητα και ευαισθησία για την ανθρώπινη ζωή, το εμπιστεύτηκαν για άλλη μια χρονιά στην εταιρία “Lifeguard Patrol”.
Η “Lifeguard Patrol” δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυαγοσωστικής εδώ και 14 χρόνια. Η δράση της αφορά τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στην παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης.
Η σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και αποτελεί μέλος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Εκπαιδεύει επαγγελματίες ναυαγοσώστες καταρτίζοντάς τους σε ό,τι αφορά το υγρό στοιχείο τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Διδάσκονται το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, τους κανόνες ασφαλείας αλλά και τους πιθανούς κινδύνους. Εκπαιδεύονται στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, στην εφαρμογή διαφόρων – κατά περίπτωση – τεχνικών διάσωσης, στη σωστή χρήση του ναυαγοσωστικού εξοπλισμού αλλά και στον χειρισμό των ναυαγοσωστικών σκαφών.
Έμπειροι και άρτια καταρτισμένοι ναυαγοσώστες, έχοντας σαν εφόδιο τον πιο πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό. Με ταχύπλοα σκάφη περιπολούν από θαλάσσης και οργώνουν κάθε εκατοστό της ακτής περιπολώντας από ξηράς, σε συνεργασία με τα Λιμεναρχεία Κατερίνης και Πλαταμώνα. Προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε κάθε περιστατικό, έχοντας στη διάθεση τους το κατάλληλο ιατροφαρμακευτικό υλικό αλλά και τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης , του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου και του ΕΚΑΒ. Ενημερώνουν τους λουόμενους για τυχόν κινδύνους, ιδιομορφίες των ακτών ή αλλαγές του καιρού και κάνουν συστάσεις σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν το υγρό στοιχείο.
«Πρώτο μέλημα μας είναι η πρόληψη των περιστατικών», μας ενημερώνει ο κ. Λάμπρου Δημήτριος – ιδιοκτήτης της εταιρίας – και συνεχίζει «όταν μάθουμε να συμμορφωνόμαστε, με τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών και τους κανόνες ασφαλείας, και να εκτιμούμε σωστά τις δυνάμεις μας, τότε θα μπορούμε άφοβα να απολαύσουμε τη θάλασσα.»
«Καθημερινά, πολλά είναι τα περιστατικά που απαιτούν την άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών μας και όλα αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα. Τα πιο κρίσιμα αφορούν κυρίως συνανθρώπους μας οι οποίοι αγνοούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, τη σχετική σήμανση αλλά και τους κανόνες ασφαλείας. Δυστυχώς, κάποια από αυτά καταλήγουν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Σε δεκάδες ανέρχονται οι μικροδιασώσεις, οι οποίες λόγω της έγκαιρης επέμβασης μας δεν εξελίχθηκαν σε κάτι σοβαρότερο. Ακόμα περισσότερα ήταν τα περιστατικά στα οποία χρειάστηκε να παρέχουμε πρώτες βοήθειες (κρίσεις επιληψίας, κατάγματα, τσιμπήματα, μικροτραυματισμοί, κ.α.), ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία μας και σε περιπτώσεις που χάθηκαν παιδιά.»
Για να διασκεδάζουμε, λοιπόν, με ασφάλεια η εταιρία LIFEGUARD PATROL μας συμβουλεύει:
 Να πηγαίνετε για μπάνιο πάντα με παρέα.
 Να καταναλώνετε πολλά υγρά.
 Να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.
 Αν δεν αισθάνεστε καλά, να ζητάτε βοήθεια.
 Να μην φωνάζετε «βοήθεια», για αστείο.
 Να μην κάνετε βουτιές σε άγνωστα ή θολά νερά.
 Να μπαίνετε σταδιακά στο νερό, μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
 Να αποφεύγετε να κολυμπάτε μεγάλες αποστάσεις μόνοι.
 Να μην παραβιάζετε τις οριοθετημένες περιοχές.
 Να μην κολυμπάτε με κακοκαιρία.
 Να μην κάνετε μπάνιο, αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 2½ ώρες από το τελευταίο σας πλήρες γεύμα.
 Να μην πηγαίνετε στη θάλασσα τελείως νηστικοί. Φάτε κάτι ελαφρύ.
 Σε περίπτωση κινδύνου μην πανικοβληθείτε. Φωνάξτε «ΒΟΗΘΕΙΑ»!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ