Μενού Κλείσιμο

Πλεύρης: Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στις σκέψεις που υπάρχουν για πιθανά μέτρα από το φθινόπωρο κατά του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων.

«Το καλοκαίρι είχαμε ένα έντομο κύμα, αλλά δεν έδωσε τις βαριές νοσηλείες που έδιναν τα προηγούμενα κύματα» σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας πως ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αποδείχθηκε «απολύτως διαχειρίσιμος» αλλά υπήρξε πίεση όσον αφορά στις απλές κλίνες.

Από τον Σεπτέμβριο, όπως ενημέρωσε, υπάρχουν πλάνα «για την ανάπτυξη κλινών, χωρίς να περιοριστούν χειρουργεία», αλλά και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά στις απλές κλίνες, όπου και αναμένεται να συνεχιστεί η πίεση.

«Θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα φθινόπωρο και τον χειμώνα» αλλά σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο «να υπάρξει προγραμματισμός μέτρων, θα είναι σε ήπιο βαθμόόχι lockdown και περιορισμοί κινήσεων σε χώρους».

Πιθανή είναι η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους χώρους, είπε και έκανε γνωστό πως όσον αφορά στη μάσκα υπάρχουν σκέψεις σε δύο επίπεδα: «πού θα έχουμε υποχρεωτικότητα και πού θα χρειαστεί σύσταση για χρήση της.»

«Πάμε σε εντελώς ήπιες δραστηριότητες» επανέλαβε ο κ. Πλεύρης.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε πως θα γίνουν συζητήσεις με  το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τη σύσταση του κατάλληλου πρωτοκόλλου.

«Λογικά και στα σχολεία θα πάμε σε ήπιους περιορισμούς» εκτίμησε και συμπλήρωσε πως εντός των επόμενων ημερών, έως το τέλος Αυγούστου, θα έχουν γίνει οι συζητήσεις επί του θέματος.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.