Μενού Κλείσιμο

Πλατεία… προτάσεων

Ομόφωνη έγκριση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη)

Ηλιακό ρολόι, «βιβλιοθήκες δρόμου» και δημιουργία παιδικής χαράς για άτομα με ειδικές ανάγκες, συμπλήρωσαν το αρχικό σχέδιο για την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας.

Στην ομόφωνη έγκριση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως είναι γνωστό, η μελέτη παρουσιάστηκε στα μέσα Ιουνίου στο δημοτικό συμβούλιο και δόθηκε χρονικό περιθώριο δημόσιας διαβούλευσης 15 ημερών σε φορείς, συλλόγους, πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν τις σχετικές προτάσεις και παρατηρήσεις τους.
«Εκτιμούμε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, θα τις σχηματοποιήσουμε και σίγουρα είναι θετικό, ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις άρεσε το σύνολο του σχεδιασμού για την ανάπλαση της πλατείας, ενός τεράστιου έργου, στην «καρδιά» της Κατερίνης, ενός ακόμη σημαντικού χώρου πρασίνου – αναψυχής» σημείωσε στη διάρκεια συζήτησης του θέματος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Προτάσεις Δημοτικών Συμβούλων
Οι προτάσεις, τις οποίες υπέβαλαν εγγράφως Δημοτικοί σύμβουλοι και τις οποίες παρουσίασε ο Δήμαρχος Κατερίνης συνοψίζονται ως εξής:
Αναστάσιος Παπαζήσης: να τοποθετηθεί ένα ηλιακό ρολόι.
Θεόδωρος Παυλίδης: στο πλαίσιο της άμεσης συμμετοχής των πολιτών, να υπάρξει η δυνατότητα ανοικτής πρόσκλησης σε ιδιώτες σχολεία, φορείς, προκειμένου να υιοθετήσουν ή να αγοράσουν μεμονωμένα δέντρα.
Αθανάσιος Λιακόπουλος: να δημιουργηθεί παιδική χαρά για άτομα με αναπηρίες και να τοποθετηθούν στο χώρο σημεία φόρτισης τηλεφώνων.
Χρήστος Λιανός: Να γίνει διασύνδεση του ονόματος της πλατείας Δημοκρατίας με κάποιον συμβολισμό και να διαμορφωθούν δύο σημεία, στα οποία θα δημιουργηθούν βιβλιοθήκες δρόμου.

Προτάσεις φορέων και σωματείων
Επιπλέον, τα δύο σωματεία taxi (ράδιο taxi & σωματείο taxi), πρότειναν να μειωθούν από 10 σε 3 οι εγκεκριμένες θέσεις στην πιάτσα taxi και να γίνει μεταφορά τους στην αρχή της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά τον πεζόδρομο, στο σημείο που εφάπτεται της πλατείας.
Παράλληλα, καταστηματάρχες της οδού 25ης Μαρτίου ζήτησαν να προβλεφτεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εντός του χώρου της υπό ανάπλασης πλατείας, πρόταση η οποία απορρίφθηκε, καθώς ήδη βάσει της μελέτης επί της συγκεκριμένης οδού, προγραμματίζεται διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματα.
Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για τη δημιουργία στο χώρο ενός ισχυρού δικτύου διαδικτύου στα 100 mbps, καθώς περνούν οπτικές ίνες στην περιοχή «κάτι που αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τους ξένους και τους ντόπιους και έχουμε αυτή τη δυνατότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ