Μενού Κλείσιμο

Πλαταμώνας – Ξεκινά η αναπαλαίωση του Δημοτικού Σχολείου

 Πλαταμώνας

Ξεκινά η αναπαλαίωση του Δημοτικού Σχολείου

Παραδόθηκε από την Πιερική Αναπτυξιακή η μελέτη για την αναβάθμιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα, στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, σε μια προσπάθεια για αξιοποίηση του ιστορικού, για τον Πλαταμώνα, κτιρίου και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η μελέτη στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων και την προσθήκη νέου διδακτηρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα αποσυμφορήσει τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης σύγχρονο θερμομονωτικό εξοπλισμό, προσβάσεις για ΑμΕΑ και πληρεί το σύνολο των απαιτήσεων ενός διδακτηρίου με προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας.

Το κτίριο, που ιστορικά ανήκε στην κοινότητα του Πλαταμώνα, παρελήφθη από τη Δημοτική Αρχή το 2015 από την αρχαιολογική υπηρεσία, θα αποτελέσει ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια εκπαίδευσης στον Δήμο και θα συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος επάρκειας χώρων διδασκαλίας στην περιοχή.

«Οι νέες γενιές του Πλαταμώνα, θα ακολουθήσουν σύντομα τις παλαιότερες, που από το 1935 μαθήτευσαν στο παλιό δημοτικό, ενεργοποιώντας έτσι ένα κομμάτι της ιστορίας του Πλαταμώνα μας», αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Από την καθημερινή εφημερίδα Πολιτεία (Κατερίνη, Πιερία)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ