Μενού Κλείσιμο

ΠΚΜ – Έλεγχος εφαρμογής των μέτρων κατά του κορονοϊού, με… τηλεδιάσκεψη

Κορονοϊός: Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών για την εφαρμογή των μέτρων

Τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξεταστεί η εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου, που ανακοίνωσε χτες και στις 12 Μαρτίου 2020, και διαπίστωσε ότι τηρούνται στο σύνολό τους, ενώ έχουν πειθαρχήσει και οι πολίτες, καθώς η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες ήταν σήμερα εξαιρετικά περιορισμένη.

Ακολούθησε σύσκεψη με τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, που είναι σε διαρκή συνεδρίαση και εικοσιτετράωρη επιφυλακή και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την κατάσταση.

Στη συνέχεια, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία των μέτρων, για τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και για τη γενική εικόνα που εμφανίζουν οι περιφερειακές υπηρεσίες στους επτά νομούς και η καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες:

-Αυστηρή, και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, τήρηση όλων των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

-Άμεση, οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, ενημέρωση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για οποιαδήποτε ζητήματα αναφορικά με τον κορονοϊό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

-Επικαιροποίηση και διαρκής καταγραφή των αναγκών σε μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και αυστηρή τήρηση των βιβλίων επισκεπτών σε όλα τα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Εκτεταμένη χρήση των δυνατοτήτων που δίνουν οι άδειες ειδικού σκοπού, η τηλε-εργασία και η εξ αποστάσεως εργασία.

-Κανένας εργαζόμενος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.

-Ενημέρωση των πολιτών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να διευθετούν τις συναλλαγές τους με τις περιφερειακές υπηρεσίες, χωρίς τη φυσική τους παρουσία στα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Εκεί θα εξυπηρετούνται μόνον έκτακτα ζητήματα (υγείας) που δεν μπορούν να διευθετηθούν είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά.

-Διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

-Διαρκείς ψεκασμοί απολύμανσης σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στους νομούς όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα.

-Διαρκής ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης της νόσου σε κάθε περιοχή και παροχή όλων των διευκολύνσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας τόσο του Υπουργείου Υγείας, όσο και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

-Παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού είναι συλλογική και θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση σε 24ωρη βάση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε εξέλιξη. Η υγεία των συμπολιτών μας πριν και πάνω από όλα. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να λαμβάνουμε όποτε χρειάζεται και επιπλέον μέτρα. Δε θα διστάσω να πάρω οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας και των εργαζομένων στην Περιφέρεια. Οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας θα είναι μεγάλες. Επαναλαμβάνουμε διαρκώς το μήνυμα, που είναι και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση: Μένουμε Σπίτι», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ