Μενού Κλείσιμο

«Πιθανή η διακοπή της λειτουργίας»

«Κραυγή αγωνίας» από τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης

-Οι ελλείψεις γιατρών στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης κάνει πιθανή τη λειτουργία της Κλινικής στο άμεσο μέλλον «και φυσικά κρίνεται οριακός ο βαθμός ασφάλειας της λειτουργίας για ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας.

-Χαιρετίζει το κάλεσμα το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Σε συστράτευση καλεί όλους τους θεσμούς και όλους τους πολίτες «ώστε το μήνυμα προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να διατρανωθεί», καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος εκπέμπει SOS για την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Η ανοιχτή επιστολή του Ι.Σ.Κ. την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Ηρακλής Τσανικίδης και ο γραμματέας Ιωάννης Μποστανίτης, αναφέρει: «Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας μετά την αποστολή εγγράφου από την Δ/ντρια της Παθολογικής Κλινικής και τους υπηρετούντες Ειδικούς Ιατρούς ενημερώθηκε για το σημαντικό βαθμό δυσλειτουργίας της Κλινικής λόγω υποστελέχωσης αυτής σε ιατρικό προσωπικό.

Στην Παθολογική Κλινική στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν τρεις Ειδικοί Ιατροί, δύο με βαθμό Διευθυντή και ένας με βαθμό Επιμελητή Α’.

Παράλληλα είναι αποσπασμένη μια Ιατρός από το Κ.Υ Λιτοχώρου για πλήρη απασχόληση και ένας Ιατρός από το Κ.Υ. Κατερίνης για πραγματοποίηση περιορισμένου αριθμού εφημεριών.

Με βάση το υπάρχον οργανόγραμμα στην Παθολογική Κλινική προβλέπεται η παρουσία οχτώ Ειδικών Ιατρών και είναι πληρωμένες οι τρεις.

Αντίστοιχα ποσοστά πληρότητας καταγράφονται στις πλείστες των Κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Παράλληλα οι προβλεπόμενες θέσεις των ειδικευόμενων Ιατρών στις περισσότερες των Κλινικών παραμένουν κενές δεδομένης της έλλειψης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσής τους στο Γ.Ν. Κατερίνης όπως και στα περισσότερα Περιφερειακά Νοσοκομεία της Χώρας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θεωρείται πιθανή η διακοπή της λειτουργίας της κλινικής στο άμεσο μέλλον και φυσικά κρίνεται οριακός ο βαθμός ασφάλειας της λειτουργίας της για ασθενείς και προσωπικό.

Η εύρυθμη λειτουργία σε κάθε Νοσοκομείο της Παθολογικής Κλινικής και Κλινικών και Τμημάτων βασικών ειδικοτήτων είναι καίριας σημασίας.

Η δυσλειτουργία μείζονων τμημάτων όπως η Παθολογική Κλινική συμπαρασύρει και επεκτείνει τη δυσλειτουργία σε όλο τον Παθολογικό αλλά και στον Χειρουργικό Τομέα και γενικά επηρεάζει αρνητικά τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε πρόσφατη απαντητική επιστολή της, μας παρέθεσε το σύνολο των ενεργειών της για την επίλυση των παραπάνω δυσλειτουργιών.

Συνεπώς λόγω της λειτουργίας των Τμημάτων στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών με γνωστά τα επακόλουθα μιας τέτοιας κατάστασης καλούμε σε συστράτευση όλους τους θεσμούς και όλους του πολίτες, ώστε το μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας να διατρανωθεί.

Είναι επιτακτική ανάγκη η εξομάλυνση της λειτουργίας και η συνεχής αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Νομού μας μέσα από τη συνεργασία και συμβολή όλων των φορέων του Νομού για την επίτευξη του σκοπού αυτού», καταλήγει η ανακοίνωση

Χαιρετίζει την πρωτοβουλία το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

«Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης να καλέσει σε συστράτευση όλους του θεσμούς και όλους τους πολίτες της περιοχής μας για την εξομάλυνση της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης και τη συνεχή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας», αναφέρει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, σημειώνοντας πως η βέλτιστη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας επιβάλλεται να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τόσο της κεντρικής κυβέρνησης, όσο και των εμπλεκόμενων γιατρών και νοσηλευτών, των θεσμών της κοινωνίας και των απλών χρηστών των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας δεν παραλείπει να υπενθυμίσει την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κατερίνης με τις προηγούμενες διοικήσεις (και πολιτικές ηγεσίες), απαριθμώντας τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Μπορεί οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας να μη βρίσκονται ακόμη στο επίπεδο που όλοι θα θέλαμε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι προσπάθειες που καταβάλλονται ωστόσο από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είναι καθημερινές, συστηματικές και στοχοπροσανατολισμένες στην εξασφάλιση συνθηκών βέλτιστης και αποτελεσματικής λειτουργίας τους, προς όφελος όλων των πολιτών και δη των πιο ευάλωτων.

Και στην κατεύθυνση αυτή, της στήριξης των δημόσιων δομών υγείας, η συμβολή όλων μας –και με την κριτική μας και με τις διεκδικήσεις μας- είναι απαραίτητη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ