Μενού Κλείσιμο

Πιστοποίηση BLS από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας: Ανανήπτες με… πιστοποίηση

Μια ακόμη πιστοποίηση πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS), πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας (παλιό Νοσοκομείο) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Αρχικά, οι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες: Αθηνά Γεραρίδου (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC),  Δέσποινα Γκοργκότζη, Αναστάσιος Κύρου, Χριστίνα Μπέζα, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Θεοπίστη Νικολοπούλου, Μαριάνθη Παπαδοπούλου και Αναστάσιος Παπαζιός, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες και κατέρριψαν μαζί τους αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πιστοποίηση ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής των Πρώτων Βοηθειών σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Εξάλλου, όπως υποστηρίζει και ο Πυθαγόρας, ο Σάμιος (Έλληνας μαθηματικός, φιλόσοφος και γεωμέτρης): «Η παιδεία και οι γνώσεις μοιάζουν με χρυσό στεφάνι, γιατί και αξία μεγάλη έχουν και ωφέλεια πολύ μεγάλη προσφέρουν».

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους νέους και νέες ανανήπτες!

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκπαίδευσης – πιστοποίησης επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Λεωνίδα Ζάρκο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ