Μενού Κλείσιμο

Πήρε σειρά ο δρόμος Ν. Εφέσου-Γρίτσας

Υπογράφτηκε ακόμη μια σύμβαση από την Π.Ε. Πιερίας

«Η δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου αποτελεί αναπτυξιακή μας προτεραιότητα για την αναβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της», δηλώνει η Σοφία Μαυρίδου

Την εργολαβική σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση φθορών, ζημιών και συντήρηση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πιερίας για τα έτη 2018-2019», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης, 360.000 ευρώ (με  Φ.Π.Α. 24% ), έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση και την αποκατάσταση ζημιών –φθορών, σε επιμέρους τμήματα του καταστρώματος της 5ης Επαρχιακής Οδού από Ν.Έφεσο-Καρίτσα-Δίον-Γρίτσα και ειδικότερα στο τμήμα του οικισμού της Καρίτσας, των οποίων την αρμοδιότητα συντήρησης έχει η  Περιφερειακή Ενότητα  Πιερίας.

Οι εργασίες, που προβλέπονται για την υλοποίηση του έργου, περιλαμβάνουν –περιληπτικά- εκσκαφές, επιχώσεις, καθαρισμούς και επενδύσεις τάφρων, καθαρισμούς οχετών, κατασκευή σωληνωτού  οχετού Φ80 μετά των φρεατίων αυτού, κατασκευή συρματοκιβωτείων για αποκατάσταση διάβρωσης σε τοπικά σημεία της οδού και επαναφορά καταστρώματος, αποκατάσταση στηθαίου ασφαλείας με τοποθέτηση νέου τύπου συστήματος αναχαίτισης οχημάτων (ΣΑΟ), αποκαταστάσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων και αποκαταστάσεις χαλικοστρωμένων τμημάτων οδοστρωσίας, εργασίες διαγραμμίσεως στα νέα ασφαλτοστρωμένα τμήματα και τέλος εργασίες σήμανσης-ασφάλειας οδών, με τοποθέτηση πινακίδων κατάλληλου τύπου, σε θέσεις υποδείξεως της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

«Με σεβασμό στον πολίτη, δρομολογούμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομών, που αναβαθμίζουν το οδικό μας δίκτυο, βελτιώνουν τις οδικές συνθήκες ασφαλείας ,διευκολύνουν την πρόσβαση στην Πιερία και αποτελούν προτεραιότητα και δέσμευση για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ