Μενού Κλείσιμο

Πήγαν… ταμείο

Πληρώθηκε η πρώτη δόση στους δικαιούχους του προγράμματος νέων αγροτών στην Π.Κ.Μ.

Πληρώθηκαν την πρώτη δόση των ενισχύσεων οι δικαιούχοι του προγράμματος εγκατάστασης νέων γεωργών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για συνολικά κονδύλια 27.557.600 ευρώ, από το σύνολο των περίπου 43 εκ. ευρώ που έχουν κατανεμηθεί για την Κεντρική Μακεδονία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσαν εγκαίρως τις διαδικασίες κι έτσι 2.049 δικαιούχοι νέοι αγρότες έχουν λάβει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ήδη το 70% των συνολικών χρημάτων που δικαιούνται από την επιδότησή τους, ενώ το σύνολο της επιδότησης, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, θα καταβληθεί με το πέρας του.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που σε όλη τη διαδικασία τήρησαν τα χρονοδιαγράμματα: «Με άριστο συντονισμό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ‘έτρεξαν’ τις διαδικασίες του προγράμματος από την έναρξή του, τις δυο αξιολογήσεις, μέχρι και την πληρωμή της πρώτης δόσης. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης των νέων αγροτών, επειδή αφενός θεωρούμε τον πρωτογενή τομέα βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας, αφετέρου πιστεύουμε ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνεται ένα ισχυρό κίνητρο σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη γεωργία, να επενδύσουν στη γη και να ανανεωθεί ηλικιακά ο αγροτικός πληθυσμός στην περιοχή μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι 1.133 επιλαχόντες, που πληρούν όλα τα κριτήρια να καταστούν δικαιούχοι των επιδοτήσεων. Κάτι που δεν έγινε με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης, την οποία καλούμε γι’ ακόμη μια φορά να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε κανένας νέος που το δικαιούται να μη μείνει εκτός προγράμματος».
Οι 2.049 δικαιούχοι έλαβαν ως πρώτη δόση από 11.900 ευρώ έως 15.400 ευρώ, αναλόγως του ποσού που έχει εγκριθεί ως επιδότηση για τον καθένα και αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής επιδότησης για τον καθένα, που κυμαίνεται από 17.000 ευρώ έως και 22.000 ευρώ. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε εγκαίρως και εντός χρονοδιαγραμμάτων όλες τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος εγκατάστασης νέων γεωργών, γεγονός που καταδεικνύει το βαθμό αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών μας. Με τα χρήματα που έλαβαν ως πρώτη δόση 2.049 συμπολίτες μας μπορούν πλέον να ξεκινήσουν τις επενδύσεις τους στη γη και να κάνουν μια νέα επαγγελματική και επιχειρηματική αρχή, με ένα πολύ σημαντικό εφόδιο. Η εξόφληση της επιδότησης θα γίνει στο τέλος του προγράμματος, όπως προβλέπεται. Είναι χρέος μας ως διοίκηση της Περιφέρειας να ευχαριστήσουμε όλους τους υπαλλήλους που εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε σε όλες τις φάσεις του προγράμματος να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει συντονισμένα και μεθοδικά την προσπάθεια για να ικανοποιηθούν και όσοι κατέθεσαν αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα, αλλά με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έμειναν εκτός επιδοτήσεων ως ‘επιλαχόντες’, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν τα κριτήρια. Παράλληλα, οι υπηρεσίες μας θα ολοκληρώσουν εντός χρονοδιαγραμμάτων και την εξέταση των ενστάσεων», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ