Μενού Κλείσιμο

ΠΙΕΡΙΑ V ANT1

Ανυπόστατο ρεπορτάζ επιχειρεί να πλήξει την Πιερία και σηκώνει θύελλα διαμαρτυριών

Αν όντως η ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 πλήρωσε 10 ευρώ για μια ομπρέλα και 4 ξαπλώστρες (και άλλα 12 για δύο καφέδες και δύο χυμούς), σε ακτή του Δήμου Κατερίνης, πιάστηκε μεγάλο κορόιδο!

Η παρουσίαση μιας άλλης «πραγματικότητας» για το κόστος διακοπών στην Πιερία, από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, προκαλεί την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, αλλά και της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης, οι οποίοι με επιστολή τους ζητούν την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» του ΑΝΤ1 όπως μεταδόθηκε την Κυριακή από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το κόστος εξόρμησης στις παραλίες της Κατερίνης για μια τετραμελή οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στα 60 ευρώ (30ευρώ σε βενζίνη, 6,60 ευρώ σε διόδια, 10 ευρώ για μία ομπρέλα και 4 ξαπλώστρες, 12 ευρώ για 2 καφέδες και 2 χυμούς).
Το «αβάσιμο ρεπορτάζ» όπως το χαρακτηρίζει η ΕΞΕΠ έρχεται σε μια εποχή, όπου χιλιάδες επισκέπτες σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Πιερία και μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, που ομολογουμένως είναι από τις πιο προσιτές οικονομικά τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η «έμπνευση» του ΑΝΤ1 να ασχοληθεί ξαφνικά, με την Κατερίνη δημιουργεί ερωτηματικά για τους στόχους και τους σκοπούς και η αντίδραση των Πιεριέων πρέπει να είναι συνολική. Αν και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δεν καταγράφει και τη μεγαλύτερη τηλεθέαση (γιατί άραγε;) η «σκόνη» (που σε συνθήκες υγρασίας μπορεί να γίνει και λάσπη) που αφήνει πίσω του το ρεπορτάζ, μπορεί να πλήξει σημαντικά την περιοχή μας.
Πέρα από τις αντιδράσεις των φορέων θα πρέπει να υπάρξει και η μεμονωμένη αντίδραση των Πιεριέων ως τηλεθεατές (όσοι συνεχίζουν να παρακολουθούν το συγκεκριμένο κανάλι). Και η μόνη αντίδραση είναι… το «μαύρο», τουλάχιστον μέχρι να αποκαταστήσει την αλήθεια…
Στη διαμαρτυρία της προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας αναφέρει πως «Το εν λόγω ρεπορτάζ είναι ανακριβές και κρίνεται από όλους μας ως απαράδεκτο (…)
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε ολόκληρη την ακτογραμμή των παραλιών της Κατερίνης, αλλά και σχεδόν σε όλη την Πιερία, εδώ και χρόνια οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες διατίθενται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στους επισκέπτες. Η μοναδική χρέωση που γίνεται αφορά στην παραγγελία που θα κάνουν.
Και σ’ αυτό το σημείο, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το κόστος των ροφημάτων/σνακ στις ακτές μας κινούνται σε απόλυτα λογικά επίπεδα και πολύ χαμηλά συγκριτικά μ’ άλλους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Καθώς, ο τουρισμός της Πιερίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου από όμορους νομούς-από τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα- που επιλέγουν παραδοσιακά το νομό μας για τις όμορφες και καθαρές ακτές, την άμεση και εύκολη πρόσβαση, τις πολλαπλές επιλογές, τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές και το φθηνό κόστος των αποδράσεων,
Καθώς, Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, με συντονισμένες δράσεις και συνεργασίες, προωθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής κάτω από το όνομα του Ολύμπου, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια για την τουριστική μας εικόνα «ως ιδανικού οικογενειακού τουριστικού προορισμού» αλλά και για την επιβίωσή μας μέσα σ’ ένα «εχθρικό» για την επιχειρηματικότητα περιβάλλον,
Καθώς, το ρεπορτάζ αυτό αναπαράχθηκε και στα social media με χιλιάδες αναφορές προκαλώντας πολυποίκιλα σχόλια, Θεωρούμε ότι «πλήττει» την εικόνα του τουριστικού προϊόντος μας και ζητούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια με ένα νέο ρεπορτάζ που θα είναι σε θέση να αναδείξει το “value for money” του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Πιερία στους επισκέπτες της.
Μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας είναι το άρτιο οδικό δίκτυο, τα 70 και πλέον χιλιόμετρα καθαρής και άμεσα προσβάσιμης ακτογραμμής βραβευμένης με γαλάζιες σημαίες, ο συνδυασμός βουνού – θάλασσας, ο Όλυμπος και τα Πιέρια, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αξιοπρεπή καταλύματα και οι τουριστικές υποδομές σύγχρονων προδιαγραφών που μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα βαλάντια.
Θεωρούμε, λοιπόν, “άδικο” για την Πιερία να μεταδοθεί μια εσφαλμένη εικόνα της πλήττοντας τον τουρισμό μας στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και σε μια εποχή που η παρατεταμένη οικονομική κρίση δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας και ότι άμεσα θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε» καταλήγει η επιστολή.
Επιστολή με την οποία ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας σε ο,τι αφορά το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 για τις επιβαρύνσεις των λουομένων στις ακτές της Παραλίας Κατερίνης έστειλε και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.
Στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος αναφέρει μεταξύ άλλων πως στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος ανέφερε ανυπόστατα στοιχεία για το κόστος που επιβαρύνεται ο επισκέπτης προκειμένου να κάνει χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας τα οποία δεν βάσισε σε καμία μαρτυρία λουομένου ή επισκέπτη και δεν γνωρίζουμε πραγματικά από πού άντλησε την πληροφόρηση, αφού σε όλο το μήκος των ακτών του νομού μας το κόστος είναι μηδενικό.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής Πιερίας, στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, στην έναρξη μάλιστα της τουριστικής περιόδου με τις γνωστές επιβαρύνσεις στον κλάδο εστίασης και τουρισμού «αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη ανυπόστατη αναφορά σε έναν εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική εικόνα της Πιερίας και της Κατερίνης ειδικότερα.
Παρακαλώ, επειδή γνωρίζω ότι γίνατε δέκτης των έντονων διαμαρτυριών τουριστικών φορέων του νομού και της Παραλίας Κατερίνης να γίνει αποκατάσταση της αλήθειας με ρεπορτάζ που να αναφέρει τα πραγματικά στοιχεία για τις χρεώσεις στις ακτές του νομού μας.»
Την αποκατάσταση της αλήθειας, ζητά από τον τηλεοπτικό σταθμό με επιστολή της και η Δημοτική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Κατερίνης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ