Μενού Κλείσιμο

ΠΙΕΡΙΑ | «Θεματοφύλακες» με παρελθόν σε επιθέσεις εναντίον βουλευτή

Γράφει ο Βαγγέλης Ν. Ζαμαντζάς

Η είδηση της σύλληψης του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου (παραβιάζοντας το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδος) από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», απασχολεί τις τελευταίες ώρες την επικαιρότητα της Πιερίας, αλλά και της χώρας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε άτομα οδηγούνται στον Εισαγγελέα, με βαριές κατηγορίες, για την πράξη τους. Αυτό που επίσης αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι ότι κάποιοι εκ των εμπλεκομένων, έχουν παρελθόν στην παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος, αφού φέρεται να συμμετείχαν στις επιθέσεις που δεχόταν η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα στο σπίτι της, την περίοδο που η Βουλή συζητούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών (Χειμώνας 2019).

Γίνεται ξεκάθαρο, πως πολλοί ή έστω κάποιοι από τους «εξτρεμιστές» εκείνης της περιόδου, μεταπήδησαν σε άλλα «κινήματα» ποντάροντας στην ανοχή (;) στη λήθη (;) της τοπικής κοινωνίας η οποία μάλλον χαλαρά αντιμετώπισε τα γεγονότα του 2019 και τους «πρωτεργάτες» παράνομων πράξεων.

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Πιερική κοινωνία (πολιτική και θρησκευτική) έχει τη διάθεση να αντιπαρατεθεί με αυτού του είδους τις «πολιτικές οντότητες», ευελπιστώ όμως ότι θα πάψει να «κλείνει το μάτι». Αν δεν το κάνει και αυτήν τη φορά, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τους ξαναβρούμε μπροστά μας. Το ζητούμενο είναι, να πάψουμε να είμαστε «θεματοφύλακες της ανοησίας» και απλοί παρατηρητές «ψεκασμένων» και ακραίων . Με ξεκάθαρες θέσεις, χωρίς «ναι μεν, αλλά», να στείλουμε ένα μήνυμα πως είμαστε περισσότεροι όσοι πιστεύουμε ότι πάνω από όλα είναι το σύνταγμα και οι νόμοι κακοί ή καλοί…

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ