Μενού Κλείσιμο

Πιερία – Σύσκεψη αντιπεριφερειάρχη και δημάρχων ενόψει της κακοκαιρίας

Το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη, των δημάρχων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, Κουκουσέλας Γεώργιος, και ο Διοικητικής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, πύραρχος Παναγιώτης Πατσιαλής.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν και αποφασίστηκαν μέτρα και δράσεις που θα εφαρμοστούν από όλους τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την συνεργασία τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, για την ετοιμότητα άμεσης απόκρισης – αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων χιονοπτώσεων και ολικού παγετού.

Η κ. Μαυρίδου, είχε για το ίδιο θέμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της XXIV ΤΘΤ Λιτοχώρου, ταξίαρχο Χρήστο Ζιωτόπουλο, τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, Θεμιστοκλή Αδαμίδη, τον Λιμενάρχη Πλαταμώνα, Μπαζιάνα Παναγιώτη και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Γεώργιο Χατζηγεωργίου.

Στην ετοιμότητα των φορέων και στην επικαιροποίηση του σχεδιασμού, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «αγαστή συνεργασία» των φορέων για την προστασία των πολιτών κατά τις προηγούμενες περιόδους και ευχήθηκε ότι το ίδιο θα γίνει και αυτή την φορά. Άλλωστε, όπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της Π.Ε. Πιερίας, «όλοι οι φορείς είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το κύμα της κακοκαιρίας που έρχεται, βάσει της εμπειρίας προηγούμενων ετών, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων και μέσων που διαθέτει ο κάθε φορέας.»

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συναποφάσισαν τις ενέργειες που πρέπει να εφαρμοστούν. 

Την προσοχή οδηγών ζητά η ΠΕ Πιερίας

Η Π.Ε. Πιερίας, συνιστά στους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Για κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ