Μενού Κλείσιμο

Πιερία: Στη φυλακή αρχιτέκτονας για απάτη μαμούθ με δάνεια σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας

Στη φυλακή οδηγούνται δύο άτομα που κατηγορούνται για απάτη προς την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος σε περιοχή της Πιερίας μετά από απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Στο “σκαμνί” κάθισαν ένας αρχιτέκτονας μηχανικός, μια αρχιτέκτονας -σε ρόλο εκτιμήτριας – της Α.Τ.Ε και οκτώ από τα συνολικά είκοσι άτομα Ρομά που ωφελήθηκαν των δανείων για την ανέγερση σπιτιού.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του πρώτου για πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατ’ επάγγελμα, σε βάρος τράπεζας, κατ’ εξακολούθηση. Απάτη από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βάρος τράπεζας, κατ’ εξακολούθηση. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Καταδικάστηκε με κάθειρξη 14 ετών, χωρίς ελαφρυντικά. Αποφασίστηκε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Για τη δεύτερη κατηγορούμενη αποφασίστηκε η ένοχη της για απάτη, ενώ αθωώθηκε για νομιμοποίηση από εγκληματικές δραστηριότητες. Της επεβλήθη 6ετής φυλάκιση ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίο. Αποφασίστηκε η έφεση της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τους εξής ωστόσο όρους: Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση της τάξης των 5000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι 20 Ρομά κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη δικογραφία από το 2006 μέχρι το 2008 έγινε εκταμίευση περισσότερων από 30 στεγαστικών δανείων ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ