Μενού Κλείσιμο

Πιερία: Ο τρύγος… ξεκίνησε

Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε και στην Πιερία ο τρύγος των οινοστάφυλων για το 2019. Ο φετινός τρύγος αν και λίγο όψιμος, αναμένεται να δώσει εξαιρετικής ποιότητας κρασί.

Έτσι αν εξαιρεθούν τα προβλήματα που προκάλεσαν σε ορισμένες περιοχές η χαλαζόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές Ιουλίου, οι προσπάθειες όμως που κατέβαλλαν οι αμπελουργοί μας διασφάλισαν ώστε η συγκομιδή να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, οδηγώντας σε παραγωγή άριστης ποιότητας κρασιά και τσίπουρα. Ο προσεκτικός τρύγος είναι μία σημαντική στιγμή του χρόνου για την δουλειά των αμπελουργών και των οινοποιών, καθώς αποτελεί το βασικό στοιχείο για την παραγωγή οίνων που εμπεριέχουν μέσα τους την ισορροπημένη σύνθεση των χαρακτηριστικών.

Οι αμπελώνες της Πιερίας καλύπτουν μια έκταση περίπου 2.500 στρεμμάτων σε όλο το λοφώδες ανάγλυφο της, εκτεινόμενοι από της βόρειες πλαγιές του Ολύμπου, τις ανατολικές των Πιερίων μέχρι την θάλασσα την Θερμαϊκού. Σε αυτήν την οριοθετημένη ζώνη και νομοθετημένη ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Πιερίας, οι αμπελώνες της δημιουργούν ένα φυσικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλους αντίστοιχους οινικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Και η φετινή συγκομιδή των σταφυλιών από τους αμπελώνες της Πιερίας θα παράγει εξαιρετικούς Πιερικούς Οίνους.

Καλό τρύγο!

Δημήτρης Ρουκάς

M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος

Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ