Μενού Κλείσιμο

ΠΙΕΡΙΑ – Στα λευκά η Κατερίνη! Πυκνή χιονόπτωση σε όλο το νομό

Σε λευκό κλοιό έχει μπει από το πρωί όλη η Πιερία, αφού από τις 4:30 περίπου τα ξημερώματα χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το μεσημέρι.

Η κίνηση στους δρόμους της πόλης γίνεται χωρίς προβλήματα και οι βασικοί της οδικοί άξονες παραμένουν καθαροί, αφού όλο το βράδυ συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, φρόντισαν με υδροφόρες να ρίξουν αλατόνερο ώστε να προλάβουν τυχόν προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή, υδροφόρες του Δήμου εστιάζουν στις γέφυρες του Πέλεκα, αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης. Συγκεκριμένα, τέσσερις υδροφόρες επιχειρούσαν όλο το βράδυ, ρίχνοντας αλατόνερο και συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε όπου αναφέρονται προβλήματα τονίζει ο κ. Κυριακίδης, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει χρειαστεί να βγει εκχιονιστικό μηχάνημα στην πόλη, αφού η κατάσταση είναι καλή. «Είμαστε σε επιφυλακή και όπου εντοπίζουμε προβλήματα, προσπαθούμε να παρέμβουμε άμεσα. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι επί ποδός και θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας, μέχρι να περάσει το κύμα της κακοκαιρίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πριν από λίγο ο Δήμος Κατερίνης εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο αναφέρει: Ειδικά οχήματα αποχιονισμού, βυτιοφόρα με θαλασσινό νερό, καθώς και μικρότερα οχήματα άμεσης επέμβασης επιχειρούν σε όλο το δίκτυο ευθύνης του Δήμου Κατερίνης, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε γενικές γραμμές να είναι ελεγχόμενη, τόσο στην πόλη, όσο και στις ημιορεινές – ορεινές περιοχές του Δήμου.
Την επιχειρησιακή δράση συντονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος τονίζει: «Έχουμε έγκαιρα θέσει σε πλήρη εφαρμογή τον Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Το τμήμα πολιτικής προστασίας, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες μας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη είναι διαρκώς σε επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, τους φορείς και επιχειρούν όπου καταστεί ανάγκη για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί τόσο σε τυχόν απεγκλωβισμό οχημάτων, όσο και στην εξασφάλιση πρόσβασης στα ποιμνιοστάσια. Παρακαλούνται με την ευκαιρία, οι κτηνοτρόφοι, να προβαίνουν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας ζωοτροφών για τα ποιμνιοστάσια τους.
Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ενώ γενικότερα παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες θα χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Επίσης, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες. Όσοι δημότες έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης: 6942 554 710 & 2351350 505.

Επί ποδός οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας

Η χιονόπτωση είναι έντονη σε όλο το νομό και ιδιαίτερα στη βόρεια Πιερία. Συνεχώς επιχειρούν 9 συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας, διατηρώντας το δίκτυο ευθύνης της προσβάσιμο. Και το προσωπικό της Π.Ε. Πιερίας είναι σε ετοιμότητα, ενώ εδώ και δύο βράδια μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας, προχώρησαν σε ρίψη αλατιού και αλατόνερου σε μεγάλο εύρος του οδικού δικτύου.Η ρίψη αλατόνερου θα συνεχιστεί όπου χρειαστεί και θα ενταθεί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μόλις σταματήσει η χιονόπτωση, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας σημείων πάγου στο δίκτυο, όταν και η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ