Μενού Κλείσιμο

Πιερία: έχει θάλασσα, έχει τουρισμό δεν έχει… Λιμεναρχείο!

Στον υπουργό Ναυτιλίας η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας

 

Ο νομός Πιερίας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που ενώ έχει θάλασσα και χιλιάδες επισκέπτες, δεν έχει Κεντρική Υπηρεσία, αλλά Λιμενικό Τμήμα!

 

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη είχαν συνάντηση μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ένωσης, ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης, ήταν η αναβάθμιση σε Λιμεναρχείο και αυτόνομη Υπηρεσία για το Γ ΛΤ Κατερίνης.

Όπως υποστηρίζει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, με την εφαρμογή «Λιμενικού Καλλικράτη» προ πενταετίας, μόνο προβλήματα και ταλαιπωρία προστέθηκαν, τόσο στους εργαζόμενους του λιμενικού σώματος, όσο και στους πολίτες της Περιφέρειας, αφού για πολλές υποθέσεις τους είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική περιοχή και Νομός χωρίς Κεντρική Υπηρεσία σε όλη την επικράτεια παρά τα χιλιόμετρα ακτών και την προσέλευση χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο είναι η Πιερία, κάτι που πολλές φορές έχει επισημάνει η Ένωση.

«Υπηρξε εποικοδομητικός διάλογος με τον κ. Υπουργό και ευελπιστούμε στην επίλυση του θέματος που μάς ταλαιπωρεί εδώ και πέντε χρόνια», σχολίασαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς της Πιερίας, ώστε να ενισχυθεί το αίτημά τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.