Μενού Κλείσιμο

Πιερία – 9 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και τήρησης των αποστάσεων

Αναλυτικά στοιχεία για τις βεβαιωμένες παραβάσεις για μη τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού, στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκη), έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε 9 περιπτώσεις βεβαιώθηκε το ανάλογο πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη την Περιφέρεια (πλην Θεσσαλονίκης) μόνο χθες, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 1900 ελέγχοι.

Όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό της σημείωμα «στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν χθες (10 Οκτωβρίου 2020) ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.940 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 43 παραβάσεις.

Ειδικότερα, για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση ελάχιστης απόστασης βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς: 7 παραβάσεις στην Ημαθία, 3 παραβάσεις στο Κιλκίς, 10 παραβάσεις στην Πέλλα, 9 παραβάσεις στην Πιερία, 5 παραβάσεις στις Σέρρες και 8 παραβάσεις στη Χαλκιδική.

Επιπλέον, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκεται στις Σέρρες βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, καθώς διαπιστώθηκε να υπερβαίνει τον προβλεπόμενο επιτρεπτό αριθμό πελατών.

Οι έλεγχοι των αστυνομικών που έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ