Μενού Κλείσιμο

Πέτρος Κιάφας

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Είμαι ο Πέτρος Κιάφας.

Απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου, ειδικευμένος στη Λογιστική. Επιχειρηματίας, που ασχολείται με το εμπόριο. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Οι προθέσεις μου είναι ειλικρινείς, οι πράξεις μου και η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι διαφανείς και ξεκάθαρες, έχω εμπειρία – απόδειξη η εμπειρία μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής – να σημειώσω χωρίς σκάνδαλα, αγαπώ τον τόπο μου, έχω όραμα γι’ αυτόν και θα το κατακτήσω μαζί με τους ανθρώπους του συνδυασμού μου μέσα από σκληρή δουλειά.

Οι συνεργάτες μου και εγώ αποδεχθήκαμε ότι μόνο δουλεύοντας με σχέδιο, με έναν πιο ανοικτό και υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας, μπορούμε να δούμε αλλαγές στο Δήμο μας!

Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να κάνουμε θυσίες με στόχο τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.

Επιθυμώ οι πολίτες του Δήμου Δίου – Ολύμπου να ταυτίσουν την υποψηφιότητά του Συνδυασμού μας με δύο (2) πράγματα:

  • τη Διαφάνεια στα έργα μας και
  • την Καθαρότητα στις προθέσεις μας

Έχω σκοπό να αλλάξω τον τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου, με ένα νέο οργανόγραμμα. Να αναδιατάξω τις υπηρεσίες, να προβώ σε διαχειριστικό έλεγχο στα ταμεία για να δω τι παραλαμβάνουμε και σημειωτέον ότι βρω «να το βγάλω στον καθαρό αέρα».

Πολλοί λένε ότι ο χρόνος μιας θητείας δε φθάνει για να αλλάξουμε το πρόσωπο του Δήμου μας. Και όμως, Φθάνει και Περισσεύει. Για ανθρώπους σαν και μας δουλευταράδες, που σηκώνουμε τα μανίκια, έχουμε στόχους, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, όραμα, είμαστε πειθαρχημένοι και έχουμε πρόγραμμα, ο χρόνος είναι σύμμαχός μας.

Θέλω να υπογράψω με τους συμπολίτες μου ένα είδος κοινωνικού συμβολαίου που θα αφορά τον «πολιτισμό» της καθημερινότητας και με αυτό εννοώ:

  • το καθαρό πεζοδρόμιο
  • το φωτισμό και τις καινούριες λάμπες
  • τους δρόμους χωρίς λακκούβες
  • τις ράμπες για τα ΑμΕΑ
  • το πράσινο που φυτεύεται και ποτίζεται
  • την παιδική χαρά που συντηρείται και φωτίζεται επαρκώς
  • τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του δήμου

όλα αυτά δηλαδή που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων μας, όλα αυτά τα μικρά που θα κάνουν τη ζωή μας εύκολη.

 

Μας έχουν απασχολήσει πολύ σοβαρά τα θέματα της περιβαλλοντικής προστασίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η διαφαινόμενη εξάντληση των ενεργειακών αποθεμάτων των συμβατικών καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο) και οι υψηλές τιμές τους στην αγορά, σε συνδυασμό με την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας αλλά και την βαθμιαία επιδείνωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων μας οδηγούν στη στροφή σε τεχνικές εξοικονόμησης και ορθολογικής χρήσης της ενέργειας.

Σχεδιάζουμε την αγορά νέων απορριμματοφόρων φιλικών προς το περιβάλλον, την κομποστοποίηση για την μείωση του μεγάλου όγκου απορριμμάτων αλλά και την κομποστοποίηση των οικιακών απορριμμάτων στο μέλλον – προγράμματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για τα οποία έχουμε ενημερωθεί πλήρως.

Εντοπίσαμε της αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου μας στον τομέα του Τουρισμού και του Πρωτογενούς Τομέα. Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται δράσεις για να προσελκύσουμε τουρισμό όλους τους μήνες του χρόνου είτε στο βουνό μας είτε στις θάλασσές μας.

Θέλουμε να δούμε τα τοπικά προϊόντα του Δήμου να προωθούνται μέσω δημιουργίας κλειστής μόνιμης αγοράς υπό την αιγίδα του Δήμου.

Οι συνεργάτες μου και εγώ θα εργαστούμε σκληρά ώστε να αποκτήσουμε ένα βιώσιμο Δήμο, κάνοντας προσπάθεια που θα αποσκοπεί στη διαφανή και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες μας και τις επιδόσεις του Δήμου μας σε Κοινωνικό, Περιβαλλοντικό και Οικονομικό επίπεδο.

Ζητώ λοιπόν τη στήριξή σας σαν Υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής μιας ομάδας συμπολιτών μας με πολιτικό θάρρος, με γνώση, με εμπειρία, με υπευθυνότητα και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Μπορώ μόνο να δεσμευθώ για πολλή δουλειά από την ομάδα μου, καινοτόμες παρεμβάσεις και ξεκάθαρους όρους, σε μια εποχή με μεγάλη αδιαφάνεια. Έχουμε σχεδιάσει το μέλλον του Δήμου μας με μια καινούργια πρόταση ανάπτυξης, θέλοντας να κάνουμε τα κοινά μας όνειρα …. πραγματικότητα. (Δείτε το πρόγραμμά μας στο www.petroskiafas.gr)

Ένα Δήμο, με ….ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τους Δημότες του!

Πέτρος Κιάφας
Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου με το συνδυασμό «Προοπτική για τον Δήμο – Δημότη»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ